dinsdag 7 mei 2013

Onderweg 48


Nazare – Coimbrao

De regenverwachting laat ons besluiten af te reizen richting Coimbrao.
Het valt overigens niet mee TomTom zover te krijgen om niet de kustweg te nemen. Ali heeft op de kaart gezien dat dit een zgn. 'witte' weg is en dat is meestal heel slecht.
Wat we nu rijden is werkelijk prachtig, hoewel het constant 50 km per uur rijden is door alle dorpjes en dus wel om de 'manjana' instelling vraagt.
Het is een zeer afwisselend landschap, van bosgebied naar kustgebied, compleet met duinen.

Coimbrao is een typisch Portugees dorp, de rust straalt je tegemoet. Als we aankomen in de straat of weg waar Dick v/d Es met zijn vrouw Theresa woont, is het even zoeken.
Als ik Dick bel vraagt hij: “sta je bij de kerk?” terwijl wij in geen velden of wegen een kerk kunnen ontdekken. Dat wordt dus nog even op dezelfde weg doorrijden. En dan, opeens, zien we de kerk en parkeer ik op de plek van de pastoor. Wat een prachtige plek! En wat nog leuker is, Dick heeft alles voor ons versierd met Oranje en Rood, Wit, Blauwe vlaggetjes. 

Later blijkt dit nog te hangen van het feest t.b.v. De Kroning.

Dit is de vijver van Dick en Theresa en is het domein van Dick. Al is het alleen maar omdat hij de plaatselijke kikker voert met de, door hem persoonlijk gevangen, vliegen.

En natuurlijk maakt hij zich zorgen of de kikker dat wel overleeft.......

s´Avonds verhuizen we naar de plaatselijke camping, die geleid wordt door Claudia en Waldemar. Dit zijn de vroegere Duitse eigenaren van Casa Rainka Santa Isabel, die 11 jaar geleden hun het huis hebben verkocht aan Dick en Theresa en daarna een camping zijn begonnen.

Inmiddels hebben we, voor morgen 16.00 uur, een afspraak met de plaatselijke pedicure.

Het was weer een prachtige dag.