zaterdag 1 juni 2013

Onderweg 74

Troyes

Troyes ligt aan de Seine
en Bonn ligt aan de Rijn,
maar dat is zo verliefd ben,
dat ligt aan Madelein .....

Ik plant dit melodietje in Ali haar hoofd en de rest van de dag heeft ze er last van.

Troyes ligt inderdaad ook aan de Seine maar omdat we Parijs links laten liggen, want er is eentje in de equipe die de stal begint te ruiken, moeten we ons behelpen met een substituut van het Parijse Seine-gevoel.

We gunnen onszelf vandaag een luie dag, een hele luie dag zelfs.
Na het ontbijt op de bus om Troyes te gaan bekijken en het eerste wat me opvalt is de prachtige Kathedraal. 

Maar Ali heeft er nu “genoeg gezien” en ook de Kathedraal laten we met de bus links liggen.

We stappen uit bij de 'Halles', zo ons dat werd verteld en belanden in een zgn. Mercado, een grote overdekte markt. Het is dusdanig indrukwekkend, dat we pardoes vergeten er binnenin een foto van te maken, maar internet helpt.


Het is er groot en bv. de afdeling vis is gigantisch, zo ook de fruit afdeling, de groente afdeling en ga zo maar door. Maar het is er duur, heel duur.


Om de Mercado heen wordt een markt gehouden die voor een deel gerund wordt door Marokkaanse mensen. De spulletjes, die we in Marrakesh etc. zagen liggen, zijn ook hier te koop.

Alleen bij de kraam met hoofddoeken en djellaba's staan prijzen bij de artikelen. De rest is echt Marokkaans en zal je moeten afdingen.

Het is er gezellig en de espresso, op een zonnig terras is heerlijk.

De zon doet ook de camping goed, want de plaatsen zijn drassig na de vele regen. Nu droogt alles weer lekker op, hoewel onze achterbuurman niet meer van z'n plek kan komen.

Voor het zwembad is niet heel veel belangstelling, het water is steenkoud en de jeugd laat nog op zich wachten.

Wat gister en vandaag opvalt zijn de stromen medelanders die nu afzakken naar het 'warme' zuiden en op deze camping de nacht doorbrengen. Wij gaan weer omhoog terwijl de grijze golf van babyboomers nu naar het zuiden vertrekt.

Morgen is het voor ons de laatste dag in Frankrijk, want zoals de plannen nu liggen, staan we bij de volgende stop in de omgeving van Gulpen.
Het is een gek gevoel, weer naar Nederland te vertrekken.