zondag 5 mei 2013

Onderweg 46


Camping Lisboa

Vandaag een heerlijk rustige dag op de camping en het is dan ook een prachtige plek.

Naast iedere camperplaats van beton, staat een grote picknick tafel waar je heerlijk aan kunt ontbijten, lezen, afwassen en natuurlijk werken. Want ook deze blog moet iedere dag worden bijgewerkt. Je ziet dan soms ook mensen een beetje gek opkijken als ik, naast de camper of op een Wifi plaats, tijden aan het typen ben om dit verhaaltje op internet te krijgen.

Vanmorgen toch maar eens een wandeling over de camping gemaakt en hij is inderdaad heel groot. Ruim 100 camper plaatsen, huisjes en verschillende ruimtes onder de bomen voor tenten.

                                      Ook de kunst mag niet ontbreken.

Als je aankomt wordt je begroet door een dame met haar borsten in de hand.
In vroeger tijd gaven de borsten ook water, maar dat is overgenomen door normale fonteinen. Let ook even op de levende schildpadden achter de dame.

In het grote zwembad is een oudere dame aan het zwemmen en Ali is nieuwsgierig naar de temperatuur van het water. Afgezien dat het water nog lekker fris is, rolt er over de bodem van het zwembad een soort van robot, die de bodem aan het reinigen is. De zwemmende mevrouw vind het maar eng, als het ding bij haar in de buurt komt.

Even later zie ik een prachtige neger aankomen, die een bewaker blijkt te zijn. Hij waarschuwt ons voor het schoonmakende apparaat. Als we willen zwemmen gaat hij het apparaat uit het zwembad halen, want het ding werkt op 220 volt en die spanning schijnt niet gezond te zijn voor mensen.

Het plan voor morgen is Nazare een mooie camperplaats aan de oceaan.