donderdag 2 mei 2013

Onderweg 43

Evora - Lisboa

Dat de blog van gisteren even op zich heeft laten wachten lag aan de Internetverbinding van de Orbitur camping in Evora.
Terwijl ik aan het tikken ben stopt deze hele santenkliek ermee. Bovendien is het 1 mei en iedereen is vrij. Dus dan ben je zuur en mag je alles nog een keer overnieuw doen.

Onderweg naar Lissabon is best wel een dingetje als je geen kastje voor de Portagem oftewel Tolweg hebt.
Want om en in Lissabon wemelt het van de Portagem en om die te omzeilen kost moeite. We rijden 30 km om en hebben een half uur meer tijd nodig.

Onderweg ontdekt Ali grote velden met kurkbomen oftewel kurkeiken en probeert die, onder het rijden, op de foto te krijgen.
Door de schaduw kun je vaak niet zien dat het onderste deel van de schors er vanaf wordt geschild en tot kurk wordt verwerkt.
Nu wordt het ook duidelijk waarom er zoveel toeristen artikelen van kurk zijn gemaakt.

We passeren een imposante brug over een enorme rivier, de Rio Tejo, die even verderop in Lissabon in de oceaan uitmondt.
Voor vanavond hebben we nog geprobeerd een georganiseerde trip naar Lisboa te krijgen, waar we getrakteerd zouden worden op een diner met Fado, maar daar is het volgens de juffrouw van het bureautje nog te vroeg voor in de tijd.

Voeg daar aan toe dat we geen satelliet ontvangst hebben, dus geen tv, ....

 Rummikub avond

Morgen gaan we Lissabon bezoeken.