dinsdag 13 februari 2024

Benicassim 22

Ik zal het maar eerlijk toegeven, ik was het maken van deze blog helemaal vergeten en dat heeft de volgende reden.

Ik heb mij vandaag bezig gehouden met antennes. Ja, de theorie daarvan, waardoor ik helemaal werd aangestoken om vandaag zelf maar eens zo'n ding te gaan bouwen. Is dat moeilijk, nou als je weet wat je moet doen is eigenlijk niet moeilijk...... zei een bekende ooit eens.


Men neme (boven) een een lasdoos, die ook elektriciens gebruiken, dan (linksonder) een rol met luidspreker kabel en (rechtsonder) een paar kabel klemmetjes. Dan bedenk je op welke frequentie je de antennen wilt hebben. Pakt daar de formule voor en rekent uit hoe lang de beide draden moeten zijn.

Je soldeert de twee draadeinden, in de lasdoos, aan elkaar, zet klemmetjes op de buitenkant en "Whallah" je dipool antenne is klaar.

Dit is het  principe!


Dit is de werking.

Ik zal jullie nu niet vermoeien met de stations, die ik hiermee gewerkt heb, maar dat ik trots ben is evident.

Gebeurde er dan helemaal niks "leuks", daar bij jullie, vraagt U zich natuurlijk af... nou...


Deze, echt peperdure, camper komt ons straatje binnen gemanoeuvreerd. Het gevaarte komt uit Liechtenstein en daar hebben ze kennelijk meer geld dan smaak, als ik zo even mag generaliseren. Want wat hebben ze met deze prachtige Carthago gedaan???? Ze hebben het ding helemaal met plakplastic bewerkt. Als je dan zo verlangt naar je huis, blijf dan ook thuis. 
Zelf de keurig nette Engelsen, hier op het streekje kunnen hun afschuw niet verbergen. Kreten als "Ugly" en "Horrible" komen voorbij.

Ik ga nog even met de USA babbelen..... (beetje grootspraak)