maandag 12 februari 2024

Benicassim 21

 Er zijn van die dagen.......

Na Ali haar zwemroutine, is het plan opgevat om "even" naar de Carrefour te fietsen. De afstand is rond de 10 km meen ik, dus met 36 km op de ondersteuning moet dat gewoon kunnen.

Carrefour is de tweede grootste supermarktketen ter wereld, na het Amerikaanse Wal-Mart, en heeft vestigingen verspreid over de hele wereld.

Maar onderweg staat er toch een stevig briesje, tegen natuurlijk, dus zie ik met angst en beven de nog, met ondersteuning, af te leggen kilometers slinken en de reeds afgelegde kilometers toenemen. Op de Eco stand, de laagste ondersteuning, is het hard werken, met zo'n tegenwind. Bij Grau slaan we af door het parkje, maar als we daar uitkomen staat daar een halve storm, ja inderdaad, tegen!! Bij de Carrefour hebben we 16,5 km afgelegd en de ondersteuning biedt nog 11 km.


De score bij de Carrefour is een nieuw gereedschapskistje. Ali wilde al lang een nieuwe, want de oude is stuk.

Valentijn is hier ook alom vertegenwoordigd, maar omdat nu op een paar oude kratten tentoon te stellen, vind ik wel een beetje vreemd.

We eten nog een heerlijk broodje tonijn en olijven met een café solo en een café con leche.

Op de terugweg, door de wind in de rug en de toegenomen warmte, stijgt, langzaam, het aantal kilometers van 11 naar 28, weliswaar op de Eco-stand, maar toch. Bij de Lidl in Benicassim is daar nog 3 km van over en staat het display dik in het rood en ben ik stuk.


De temperatuur, buiten in de schaduw, loopt al lekker op en is het in de camper al lekker warm. Tijd om even een dutje te doen.