vrijdag 9 februari 2024

Benicassim 18

 

Vanmorgen return ik het bezoek aan F8VOF een Frans amateur Radio Station, zoals op de QSL kaart vermeld staat. Maar ik hoef in dit geval, godzijdank, geen Frans te koeterwalen, maar gaat het in plain Englisch. Bill is namelijk Engels maar is lang geleden naar Frankrijk geëmigreerd. Het is altijd zeer inspirerend om met andere zendamateurs te kletsen, want je doet weer allerlei nieuwe ideeën op. 

Vanmiddag gaan we inkopen doen bij de Mercadona, tegenover de camping. Het is een zeer ruim opgezette winkel, waar bijna geen nee te koop is. Ik had al eens gemeld dat ik altijd achter de kar en Ali loop, want ja, die kent de voorraden. Ik stel mezelf altijd op het standpunt dat, qua voorraden, er maar 1 kapitein verantwoordelijk kan zijn. In zo'n geval neem ik graag altijd een stapje terug.....!?!

Vraagt U zich wel eens af, hoe een dergelijk grote camp-site zo netjes en schoon blijft? Wel, hier staan de verantwoordelijken, allemaal bij elkaar, voor een onmisbaar werkoverleg. Deze dames zorgen de hele dag voor frisse toiletten, schone wasbakken, tijdig afvoeren van het afval etcetera. Ze verdienen dan ook een medaille.

Oh, ja, gisteren, als ik voor we naar het restaurant gaan voor ons "diner" nog even onderweg een sanitaire stop maak, is er een schoonmaakster nog bezig de zaak "skoon" te houden. "Bon dia" begroet ik haar enthousiast, waarop zij zegt: "No, no no, Buenos tardes" wat zoveel betekent, "Goedemiddag". Terwijl ik "Noffelek" zit, raadpleeg ik mijn telefoon nog even. Het is al bijna half zeven, dus is het "Buenos noches", dus groet ik haar hiermee bij het verlaten van deze vrolijke vierkante meter. Enthousiast reageert ze met "Si, si, si" Buenos noches."

Zo ook bij de kassa van de Mercadona, als de kassière het te betalen bedrag noemt. Iedere keer probeer ik het getal, zonder naar de kassa te kijken, te verstaan. Soms vraag ik nog even na of ik het goed heb... Kennelijk wordt deze belangstelling zeer op prijs gesteld, want het bedrag wordt regelmatig, in dicteer snelheid herhaald. Leuk!!


Ik ben helemaal vergeten te vertellen welk cadeautje ik krijg, als ik slaag voor de "Grote jachtakte." (Ja,ja!)