zaterdag 26 februari 2022

Rio Mar 3

Negen uur is het als we opstaan. Het is weken geleden dat dit gevoel van uitslapen ons deel was. Niet dat we laat zijn gaan slapen, integendeel. Mijn MiFit meldt, dat we 9.45 uur hebben geslapen, ook wel weer eens lekker. Het weer staat een beetje op z'n kop. Het is bewolkt en frisjes en de barometer blijft onder de 15 graden steken. Op zich niet slecht, maar zonder zon, met een frisse zeewind wordt het een beetje chilly. Volgens de geleerden zijn dit de naweeën van de stormen die Nederland hebben geteisterd.

Vandaag gaat het naar El Verger, zo'n kleine 6 kilometer zuidelijk. Handschoentjes aan, hoofdband om, want het voelt alsof het vriest. Aanstellerig natuurlijk, maar koud is het wel. Het is wel weer wennen, want niet iedere Lidl heeft dezelfde indeling, dus is het weer even zoeken. 

Het is druk, maar wat wil je op de zaterdag van het Carnaval weekeinde. Want maandag is het "Rosenmontag" het einde van het carnaval, dus moet er nog even wat ingeslagen worden. Waarom ik over Rosenmontag begin? Wel, we staan hier in een bijna puur Duitse enclave en daarom speelt carnaval hier een grote rol.

Gisteren werd hier al uitgebreid carnaval ingezet door te gaan "Frühschoppen" in de "Schoppegasse".

Zelfs Louis (rechts), de Spaanse handyman van de camping, krijgt opdracht om zich om te kleden en mee te doen. Geloof mij, Louis heeft geen idee, maar had nog wel het kerstman-pak van de afgelopen "Weihnachten"  liggen, waar hij ook aan mee moest doen. Deze camping wordt geleid door een Spaanse familie, die het "Gemeinshaft Gefühl" van de Duitsers goed aanvoelt, vandaar deze opdracht aan Louis, je ziet de treurnis van zijn gezicht druipen. 

Trouwens onze Duitse buren, waarvan ik het idee had dat ze ons niet meer groeten, blijkt reuze mee te vallen.  Ze begroeten ons met alle egards en vriendelijkheid. Wat niet gezegd kan worden van Gaby en Alfredo, die wij al jaren kennen. Ik zal verder niet in details treden!

Ik had het er al over dat het vanmorgen frisjes was?
Dikke jassen, hoofdband en handschoenen moeten ons op de fiets beschermen tegen de ochtendkou.