zondag 13 februari 2022

Benicassim 21

 Nog even terugkomend op gisteren. Het was een zeer bewolkte dag, wat natuurlijk eraan bij heeft gedragen dat we de hele dag TV kijken. Als Hoofd-elektriciteit, aan het eind van de dag, de standen opneemt, wordt het wel duidelijk dat we veel stroom hebben verbruikt. Onder normale omstandigheden verbruiken we dagelijks 3 kWh, gisteren staat de meter op 7 kWh. Nu was het gisteren, zoals gezegd, een zeer bewolkte dag, dus onze zonnepanelen hebben ook weinig opbrengst gehad. Verder heeft de televisie vanaf 8 uur aan gestaan, plus dat het Chromebook vanaf 11 uur heeft lopen stampen met IJsdansen.  Maar het blijft, wat het verbruik betreft, wel erg veel.

Yara van Kerkhof - Selma Poutsma - Suzanne Schulting en Xandra Velzeboer, met op de reservebank Rianne de Vries halen in een sublieme race (even) het goud op in de aflossing. 

Voor Schulting betekent dit haar 2e gouden medaille op deze Olympische Spelen.

Uiteraard deelt reserve rijdster Rianne de Vries in de feestvreugde, aan de boarding, mee. 

De manier waarop de technisch perfect schaatsende Xandra Velzeboer, Suzanne Schulting, met een grote voorsprong wegzet, oogst grote bewondering. 

De Lange afstand dames kunnen geen indruk maken op de 500 meter sprint, hoewel Jutta Leerdam wel een goede tijd op de klokken zet. Dat belooft wat voor de 1000 meter. De heren team-achtervolging laten ook geen grootse indruk achter en eindigen als 4e.

Na al dit schaatsgeweld, word ik door Hoofd-wandeling gepusht om nog even de benen te strekken. 

Bij de toiletten staat een enorme tandemasser (is dat wel een woord?), met daarachter ook nog eens een aanhanger met personenauto daarop, een plekje te zoeken. Niet zo slim van de Engelsman: hij laat zijn motor draaien. De mensen die hun water staan bij te vullen bij het "agua potable" punt, achter het vehikel, leggen bijkans het loodje door de uitlaat gassen. Een Duitser durft het aan om daar een opmerking over te maken, maar daar is de Engelse heer niet van gediend. Er ontstaat een woordenwisseling, waarbij de Duitser de Engelsman duidelijk maakt dat hij maar wat gelukkig is met de Brexit.

Maar ja, het loodje leggen door de uitlaatgassen van een camper is onvrijwillig. Er zijn nog steeds mensen die vrijwillig voor deze ongezonde situatie kiezen. Maar het opschrift op het pakje laat niets te raden over. "Roken veroorzaakt beroertes en invaliditeit". Misschien is dat de reden dat de eigenaar het pakje heeft laten liggen?

Vanuit de verte zien we ze al zitten en ik voorspel dan al dat dit alleen maar Engelsen kunnen zijn. (Ik moet ze wel hebben hé, vandaag). 
Met een ontbloot bovenlijf, maken ze zichzelf al vanaf verre bekend. Ter faveure van de mannen, ze hebben geen grote flessen bier bij zich en zitten ook niet te schreeuwen. Kennelijk volgen ze op een telefoontje een sportwedstrijd. Ik ga maar niks zeggen over de dame en ontblote bovenlijven, want voor je het weet heb ik een "grensoverschrijdend" gedrag aan mijn broek......