donderdag 24 februari 2022

Rio-Mar 1

 

"Etwas diesig", zou zouden de Duitsers de weersomstandigheden duiden. "Het is niet helemaal helder" zo omschrijft Hoofd-fotografie dit weer. Zo het zich nu laat aanzien, wordt dit de laatste droge dag. Alle voorspellingen duiden op vochtige, zeg regenachtige dagen.

Onderweg zien we verlaten panden, die ten prooi zijn gevallen aan de graffiti kunst, want je kunt zeggen wat je wil, het is en blijft kunstzinnig.

Het valt ons op dat de kids op het schoolplein in Oliva, bijna, allemaal een mondkapje dragen. Wij dachten dat het buiten niet hoefde, maar ja, wie zijn wij.

Oliva is en blijft een zogenaamde flessenhals. Eigenlijk komt hier veel te veel verkeer doorheen wat geregeld moet worden met minstens één verkeerslicht om de 100 meter. Zouden die lichten er niet zijn, zou het stadje in tweeën zijn gedeeld. Want oversteken is dan geen optie meer, met een niet aflatende stroom van auto's.


Bij ons "vaste" tankstation slaan we diesel en LPG gas in, zodat we de komende weken weer voorzien zijn van brandstof. We worden geholpen door een zeer vriendelijke pompbediende. Hij verbaast zich over de enorme drukte vandaag. "Mucho trabajo hoy". Ik denk dat dit ook te maken heeft met de inval van Rusland in Oekraïne.

Want als we de satelliet schotel plaatsen, ontdekken we dat Rusland, vannacht, daadwerkelijk Oekraïne heeft aangevallen.