zondag 6 februari 2022

Benicassim 14

 

Ja, het wordt de hoogste tijd voor een Hefe Weitzen, anders staat dat arme witbiertje ook maar koud te worden in de garage.

Hebben jullie dat nu ook? Mij bekruipt een beetje het chagrijn over de prestaties van onze Nederlanders in Beijing, terwijl dat absoluut niet terecht is. Te hoge verwachtingen, denk ik. Maar het zijn allemaal van die "net niet" momenten. Toch maar hopen op betere tijden. "Dispereert niet" maar 47/100 ste seconde is en blijft pijnlijk natuurlijk voor Roest, daar kan ik wel in meevoelen.

Het is weer prachtig weer vandaag. Kijk de "natuur" is nog aan het ontwaken met haar 15 graden, maar in de zon is het heerlijk. Oh ja, de 15e februari mogen, in Spanje, buiten de mondkapjes weer af, tenzij geen 1.5 meter mogelijk is. Nu is het zo dat de toeristen zich daar toch al niet meer aan houden, maar genoeg daarover.


Deze beide foto's illustreren het verschil mooi.Op de bovenste foto, van gisteren, zie je bijna geen overgang tussen de Middellandse-zee en de nevelige lucht. Vandaag is het weer prachtig helder en licht de zee weer mooi blauw op.
Het sculptuur kunstwerk is deels vernietigd, terwijl het gereedschap, alle zand bevochtigers en de aansluiting op het waternetwerk er allemaal nog wel liggen. Even verderop wordt de reden van deze "vlucht" duidelijk. De politie patrouilleert rondom en de "kunstenaar heeft de wijk genomen. We zien hem even later op een bankje in het parkje zitten, wachtend tot de kust weer veilig is.  

Wij zijn niet zo thuis in de Spaanse zo├Âlogie en kunnen deze rups-achtige dan ook niet helemaal duiden en toch dwingt het diertje zoveel ontzag in, dat we een omweg maken. 


Thuis gekomen raadpleeg ik het internet en zeg nu zelf, dit komt dicht in de buurt van een Eikenprocessie rups. De volgende keer gaan we erop letten of er ├╝berhaupt wel een Eik in de buurt staat.