vrijdag 18 februari 2022

Benicassim 26


Gewoon omdat ze zo leuk is!

Terwijl Nederland siddert voor Code Oranje vanwege de aankomende storm Eunice, hopen wij hier in het warme en zonnige Spanje op een Oranje storm van de Nederlandse 1000 meter schaatsers.

In de laatste rit rijdt Kai Verbij tegen de Canadees, die razendsnel opent. Met nog 250 meter te gaan, zie ik Kai rechtop gaan staan, wat bij mij de uitroep ontlokt, "Kai jonge, rij door". Het doet me onmiddellijk denken aan Leen Pfommer, die dit uitriep tegen Hilbert van der Duim in 1981, toen deze dacht al te kunnen finishen. Trouwens, die wissel wordt door de regie compleet gemist omdat er zo nodig een nietszeggend beeld geschakeld wordt.
Ottespeer verkwanselt zijn start, waarvan hij later zegt dat hij een nieuwe start had moeten aanvragen.

De altijd ingetogen Krol viert hier uitbundig zijn gouden overwinning, tijdens de "flower ceremonie".

Nog steeds leef ik in de overtuiging, dat Verbij door had moeten schaatsen, "De dood of de Gladiolen", want tenslotte werk je hier 4 jaar keihard voor. Uitspraken van Kai: "Ik had voor mijn eigen hachje moeten gaan, maar zo ben ik niet" begrijp ik dan ook geen ene r..t van.

Even denken aan niks is soms beter dan denken aan de werkelijkheid, Kai.

Vandaag is het boodschappen dag, waarvoor we eerst naar de Lidl gaan, want daar hebben ze het heerlijke brood "Campeón del Mundo" er daar zijn wij gek op. Op het moment dat we de winkel instappen begint er een sirene krijsende en gillende geluiden te maken. Maar ja, natuurlijk is dat niet voor ons bedoeld, dus lopen wij stoïcijns door. Het alarm zwijgt na enige tijd en verder gebeurt er ook niets. Als we een eindje de winkel in zijn, fluistert Hoofd-kleding mij toe, "dat komt door jouw nieuwe bloes, daar zit het antidiefstal plaatje nog in.
Het is er inmiddels uitgeknipt, dus zal het "hoogstwaarschijnlijk' niet weer gebeuren.