zaterdag 19 februari 2022

Benicassim 27

 Gisteravond maakt Hoofd-foto een schitterende foto van de zonsondergang. Na een prachtige en zonnige dag, neemt de dag op deze wijze afscheid.


Opluchting in beeld, want je kunt wel huizenhoog favoriet zijn op de Massa start dames, je moet het toch allemaal wel "even " waarmaken. 3 keer goud en een bronzen medaille, maakt haar tot de koningin van deze Olympische Winterspelen. Ard Schenk en Yvonne van Gennip gingen haar voor met het winnen van 3 gouden medailles op de winterspelen.We hebben nieuwe buren. Op zich is dat niet een bijzonder gegeven, want het wisselt hier regelmatig. Maar een Dethleffs Globetrotter XLI Premium van € 180.000,= krap 9 meter lang wekt wel enige nieuwsgierigheid op. 
Hij past nauwelijks op de plek, maar het lukt uiteindelijk.

Denk nu niet dat ik hier iets zit te hypen, want zelfs de Duitse achterburen kunnen hun ogen niet van het vehikel afhouden.

Vol bewondering staan ze hun buurman te bewonderen en onderdrukken jaloezie met verve.


 Om even later hun voortent leeg te laten lopen en ons in de veronderstelling te laten, dat ze gaan vertrekken. Nee, niets is minder waar, het gaat hier om een schoonmaak actie. 

Nog niet eens zo lang geleden waren wij ook in het bezit van precies hetzelfde type voortent. Ik moet bekennen, dat dit nooit een een prettig huwelijk is geweest. Het kostte ons, de eerste week dat de tent op stond, bijna onze gehele luifel. 's Nachts hingen we, om 3 uur, aan de opblaas tubes.  Iedere keer 2 dagen spierpijn na het opzetten, doordat er 30 haringen in de harde grond geslagen moeten worden....... enzovoort, et cetera. 
Nu kijken we, bij het zien van een dergelijke tent, elkaar aan en beider blikken zeggen: "Wat zijn we blij dat we dat ding kwijt zijn."