vrijdag 11 februari 2022

Benicassim 19

De complete mannenploeg zakt door het Chinese ijs. In de aflossing schaatst Sjinkie Knegt een enorme voorsprong in de voorlaatste ronde van de 5000 meter, maar De Laat kan het niet afmaken.  


Alle spanning komt eruit als Suzanne Schulting op de 1000 meter shorttrack GOUD wint. Dat is dus "eb'm miroakels goud van mien poedie ut Grun". 


Kijk, dan kan zo'n Koreaanse haar naam wel Gronings "Mienjong" laten klinken, maar dat helpt natuurlijk niet.

Trainingsmaatje van Suzanne, de Belgische Desmet, doet ook goede zaken door het brons in de wacht te slepen.

Samen met Jeroen Otter viert Schulting haar prolongatie van het goud op de 5000 meter. Otter zal een paar seconden later in tranen uitbarsten als hij deze dag, van diepe dalen en deze euforie, nog eens laat passeren.

Vandaag maar weer eens de camper een beetje opgekrikt. Huh, waar heb je het over beste man. Wel, ondanks de 5 sterren van deze camping, zijn de pitches, niet allemaal even vlak. Daardoor staat de camper, zonder hulp, lekker scheef, of in ons geval voorover.
Voor dit geval heb ik een paar dagen geleden, via Amazon.de, een hydraulische krik gekocht. Dat werkt fantastisch..... voor een paar dagen! Want ik kreeg al het idee, dat de camper steeds weer een stukje zakte. Met als gevolg dat mijn tonijn of zalm, maar aan één kant goed gebakken wordt, want de olie loopt naar 1 kant dus de andere kant verbrandt...... Valt reuze mee hoor, want Hoofd-koken houdt dit goed in de gaten.
Kennelijk "lekt" het mini-krikje iets, waardoor hij steeds, heel rustig, ineenzijgt.  

Dus zet ik maar weer het simpele hulpje naast de hydraulische krik.