vrijdag 4 februari 2022

Benicassim 12

 Heb ik het gisteren gehad over onze Engelse buren met een Duits kenteken, wel, het zijn Spanjaarden. Fietsende Spanjaarden, wel te verstaan, want er komen een paar zeer geavanceerde rijwielen uit de garage. Omdat ze dus met hun deur naar ons toe staan, hebben we uitgebreid de kans om het aankleed ritueel te aanschouwen. Meneer heeft wel drie keer zijn outfit veranderd, mevrouw is even zo besluiteloos en komt twee keer terug om haar fietskleding aan te passen. Ze is zo lang bezig met het opzetten van haar fietshelm, dat meneer een geërgerd "Vamos, Vamos" niet kan onderdrukken. Het leuke van zo'n fietshelm is dat het ding maar op één manier wil zitten, al verander je de positie tien keer! Om heel eerlijk te zijn hebben we weinig last van het stel, ze zijn bijkans de hele dag op pad.

Vandaag wordt er vroeg opgestaan, want we willen niet al te laat op de markt zijn. Eigenlijk moet ik iets met lange mouwen scoren, want het is tijdens het fietsen wel wat frisjes met korte mouwen. Om even over negenen zitten we op de fiets. Oh ja, kennen jullie die (heel oude) mop van dat stel wat naar de markt ging? Nou, ze gingen wel, maar er was geen markt. Bij navraag blijkt, dat de markt tegenwoordig een dag eerder is gepland, namelijk op donderdag.

Dus staan we al om kwart over negen in de Lidl en nee, de "Puta" zit niet achter de kassa. Wel heb ik 3 heerlijke "Cerveza de Trigo" (Hefe Weitzen of witbier) gescoord. Nu is precies vandaag de eerste bewolkte dag, dus heb ik geen excuus om eentje open te maken. Ach, wat in het glas zit..... toch?

Het is mij al een aantal weken opgevallen dat de Engelsen, op hun kenteken, niet meer de afkorting GB voor Great Britain gebruiken. Nu vind ik dat Engeland niet echt meer "Great" is. Dus wou ik voorstellen om maar LB (Little Britain) te gaan gebruiken. Maar ja, zo'n grap maak je niet tegen een Engelsman. Totdat er vanmorgen, aan de andere kant een Engels echtpaar komt te staan. Als we terugkeren van de boodschappen, vraagt de Engelsman of hij wel even over "ons" perceel mag om de stroom aan te sluiten. Ik weiger en hij heeft de grap onmiddellijk door. Even later raken we aan de praat over zijn mooie ruime "pitch" en dat ik hem gisteren al een aantal keren, deze plek, heb zien overslaan. Nu kan ik hem ook vragen waarom ze niet meer het "Great Britain" op hun kentekenplaat gebruiken. Sinds vorig jaar moeten ze van B.J. (Boris Johnson) het UK (United Kingdom) plaatje voeren. "Tja, zo United zijn jullie op dit moment nou ook weer niet", met deze opmerking begeef ik mij op glad ijs. Mevrouw komt er bij staan en geeft mij groot gelijk. Zij heeft het kennelijk ook niet zo op met B.J. Eigenlijk is UK dan wel op z'n plaats, het betekent, in het Nederlands, kleintje....... De Engelsman lacht, maar je weet nooit of dit Englisch Courtesy (voorkomendheid) is. 

We gaan zien of hij mij de komende dagen nog vriendelijk groet. Hij zwaait nog wel, als hij op zijn prachtige oude Triumph ronkend wegrijdt.