woensdag 2 februari 2022

Benicassim 10

 

Er wordt vandaag niet gezwommen, want het is vandaag wasdag en dat betekent dat de hele lijn weer vol komt te hangen. Aangezien Hoofd-was niet hoog mag reiken is Hulp-was weer aan de beurt om het wasgoed weer netjes op de lijn te placeren. Natuurlijk wordt alles nauwgezet in de gaten gehouden, vanachter het heggetje. Je kunt nog net het koppie boven de heg uit zien komen (pal onder de mouw van het lichtblauwe nachthemd).

Dat we niet zwemmen betekent nog niet dat we onze lichaamsbeweging aan "Vernachlassigung" onderhevig is. Nee, er gaat gewandeld worden. Dit keer rechtsaf richting Torre de Sant Vincent.

Maar allereerst komen we een klein (de) Vissertje tegen, die helemaal versteend als hij ons ziet aankomen.

Op het strand zijn van die kleine schattige oasetjes (is dat wel een verkleinwoord). Je kunt er je voeten afspoelen, maar het is niet de bedoeling dat je daar ook je haar gaat staan wassen, dat maken de borden je wel duidelijk.

Even verderop is iemand druk in de weer geweest met een zandsculptuur, wat het exact voorstelt is mij niet echt duidelijk. Tenzij het de selfie is van de persoon die op het muurtje heeft plaatsgenomen, met naast zich een hoed waar je een kleine waardering in kan deponeren, want dan is de gelijkenis verbluffend. Of ben ik nu heel onaardig. Maar niet zo onaardig als een paar Spanjaarden, die zich met de sculptuur, pal voor zijn neus, laten fotograferen met hun duimen naar beneden.

De eindredactie heeft een beter beeld van de sculptuur en weet zeker dat het om een Draak gaat, dus bij deze. Nu ik het toch over eindredactioneel verbeteringen heb het volgende. Gisteren meldde ik dat iemand zijn auto stond te wassen. Wel, dit schijnt gewoon toegestaan te zijn! Hoezo, ik maak nooit foeten?

Bij Torre de Sant Vincent zitten, in serene rust, een groepje mensen te mediteren, of het is Yoga, dat verschil zie ik nooit zo snel.


Natuurlijk mag ik de Sint-Vincentiustoren niet vergeten. Deze keer vanaf de achterkant gefotografeerd. 

Oh, ik vergeet nog bijna te melden, dat de gehele wandeling ruim 4 kilometer is, heen en terug natuurlijk.