maandag 27 juni 2016

Stena Line

Gisteren hebben we de “lunch” bij de Bricklayers Arm genoten. Tenminste Liz, de uitbaatster, blijft het “ijzerenheinig” een lunch noemen, terwijl het tijdstip van vier uur meer een diner is.

DSCN1873 (800x600)

Eerst maar eens een cider scoren aan de bar om onmiddellijk te worden ondervraagd door de locals, die hier al jaren komen om de zondag lunch te genieten. Waar we vandaan komen, hoe lang we al in Engeland zijn, waar we nu naar toe gaan en dergelijke vragen worden op ons afgevuurd. Waar moet je het ook iedere keer over hebben nietwaar? Nou, op een gegeven moment komt er wel een aardig onderwerp op tafel. “Brexit”, want de helft heeft voor en de helft heeft tegen gestemd.

DSCN1874 (800x600)

“Roosted Pork”, met van die heerlijke vetrandjes en een stuk, heerlijk knapperig, doorgebakken spek. Werkelijk om je vingers bij af te likken. Een waardige, culinaire, afsluiter van ons verblijf in Engeland. De groentes leveren bij mij een “sentimental journey” op, want de diverse groentes zijn allemaal net zo ver doorgekookt als mijn moeder vroeger deed. Ik maak er maar geen opmerking over tegenover Liz, de kokkin, want ik vraag me af of zij dat als een compliment zou opvatten. We eindigen met een, min of meer, verhitte discussie over de Brexit, maar dat is bijna hetzelfde als discussiĆ«ren over het geloof, je weet het allemaal niet zeker.

Vandaag om half zes wordt ik wakker gemaakt door het vrolijke geluid van de ontwakende vogels. Deze laatste dag maken we de oversteek Harwich-Hoek van Holland.

Superferry-Stena-Britannica (600x335)

Vandaag gaat het met de De Stena Britannica. Dit  is het zusterschip van de Stena Hollandica, waar we van Hoek van Holland naar Harwich zijn gevaren. De schepen zijn speciaal ontworpen voor de route op de Noordzee. Kleine bootjes zijn het niet met hun lengte van 240 meter en ruim 32 meter breedte. Met piepende V-snaar gaat het vanaf Little Bentley naar Harwich, waar we om half acht aansluiten in rij 8. Om 8.15 uur gaat ook onze rij rijden en komen we op dek 3 te staan. Op naar dek 9, waar we de hele dag zullen rondhangen.

Want om 17.00 uur zullen we aankomen in Hoek van Holland. Dan nog 3 uurtjes, RECHTS, rijden en we staan weer voor onze voordeur.