zaterdag 25 juni 2016

Stansted 2

Stansted is een klein dorpje in het graafschap Kent in Zuid Oost England en Kent telt ruim 1.5 miljoen inwoners.

Kent-county-6046219-smalltabletRetina

Het landschap is heuvelachtig en door de schoonheid ervan wordt Kent ook wel 'de tuin van Engeland' genoemd.

779px-Canterbury_Cathedral_-_Portal_Nave_Cross-spire

De bekendste stad van Kent is ongetwijfeld Canterbury en dan zeker de Kathedraal van Canterbury.

Morgen gaat het richting Harwich, om maandagochtend vroeg, de oversteek naar Hoek van Holland te maken. Maar als we de route op de navigatie ingeven, begint deze te jammeren dat we tol moeten betalen. Als ik aangeef zonder tol te willen rijden, brengt TomTom ons dwars door Londen en dat mag niet. Je dient, als je dat zou willen, dit 14 dagen van tevoren aan te vragen in verband met de milieu regels.

De betaling kan van tevoren dus moeten we, via internet, een betaling doen. Op naar de bar, waar we een goede Wi-Fi verbinding hebben.

DSCN1865 (800x600)

Onderweg komen we deze “camper” tegen, die geschikt is wat ruiger terrein te onderzoeken. Let ook even op het schattige skeltertje voor de Jeep. Jong geleerd, oud gedaan, zullen we maar zeggen.

Het betalen, voor twee campers, valt nog niet mee en zelfs een Engelsman kan ons geen hulp bieden. Wel vraagt hij of we heen en weer willen, waarop ik zeg: “dat we nooit meer terugkomen, sinds de Britten uit de EU willen”, Zijn antwoord “I find that a painfull joke”. Onmiddellijk voel ik schaamte opkomen over zoveel “Rudeness” (grofheid) , van mijzelf.

Langzamerhand loopt ook deze trip naar een einde.