maandag 6 juni 2016

Pembrey 2

Het is half negen, als ik van bed stap, tenminste dat is de tijd die Ali mij aangeeft. Als ik naast het bed sta, blijkt het nog maar half acht te zijn. Goedemorgen. Nou is het al bloedje heet, dus weer op bed kruipen is ook geen optie. Regen en onweer wordt ons door de verschillende weervoorspellers voorgeschoteld. Hangen en weer indommelen in de zon. Tot de middag houden we het vol. Jikke heeft contact met de Firma Country Cycles, maar in alle opties die haar worden geboden, ziet ze geen brood. Dus gaan we morgenochtend de fiets weer ophalen in Cross Hands.

DSCN1228 (800x600)

Op deze “Caravan Camping” mogen geen tenten, dus bedenk je de volgende oplossing. Je koopt een heel klein autootje en plakt daar een enorme tent aan, klaar. Een volgende fenomeen zijn  de enorme lange hengels bij caravans en campers, die vol hangen met vlaggen en aanverwante artikelen. De aanverwante artikelen zijn alles wat maar wind vangt en/of draait en licht geeft.

DSCN1231 (600x800)DSCN1233 (800x600)

Vanmiddag moeten er even inkopen gedaan worden en de shop zit op “one mile”, dus een half uurtje lopen. Alvorens we de winkel ingaan, nemen we eerst een kijkje in de lokale kerk.

Het winkeltje is er eentje uit serie “je kunt er je kont niet keren”, laat staan dat je elkaar kan passeren. Als je iemand voorbij moet, zal diegene zich in een slangenmens moeten veranderen, zo verschrikkelijk vol staat deze uitdragerij. Maar groente en Yoghurt is er niet te krijgen, dus vraag ik ook maar niet om een pakje Camel .“I walk a mile for a Camel” was heel lang geleden een slogan voor dit sigarettenmerk. Maar dat dit winkel wandelingetje een vruchteloze exercitie wordt is wel duidelijk.

DSCN1244 (600x800)DSCN1245 (800x600)

Op de terugweg zie ik aan de overkant van de straat een man moedeloos voor een kast zitten. Vanuit de kast steekt een enorme spaghetti warboel aan heel dunne draadjes. Toch maar even hem een “hart onder de riem” steken, want dat kan hij in deze drukkende warmte wel gebruiken.

DSCN1239 (600x800) DSCN1240 (600x800) DSCN1241 (600x800)

Op het laatste moment van het schrijven van deze blog, zie ik dat mijn huisfotografe zichzelf weer in haar hobby heeft verloren, namelijk het fotograferen van een engel en Keltische kruizen. Ze geeft zo nu en dan aan, dat ze zo’n kruis op haar graf wil, ooit.