zaterdag 10 mei 2014

Kusadasi 2

Om 10.00 uur gaat het richting Hamam, tenminste als de juiste taxi voor komt rijden. Want met 10 man in een taxi voor 6 gaat een beetje lastig. Maar 1 telefoontje en de juiste taxi komt voorrijden.

Kusadasi Hammam 1 Kusadasi Hammam 2

Het blijft een hele ervaring als die gespierde mannen je onder handen nemen met een scrub doek, waar alle losse huid mee wordt verwijderd,  om je daarna met een ´opgeblazen kussensloop´ gevuld met zeep, wat ruikt naar groene zeep, te masseren.

Na de Hamam nog even een paar inkopen bij de Migros en dan kunnen we het stadje in. Verrassend dat een camping, waar we staan, direct aan de boulevard is gelegen. Heerlijk om zo langs de Middellandse zee te slenteren en de enorme Cruiseschepen te bewonderen. Je merkt dat er veel  toeristen door het stadje lopen, want het is gezellig druk. Diverse keren worden we door winkeliers, in perfect Nederlands, aangesproken. Ik ben op zoek naar een computer winkeltje, want mijn muis is defect. En eindelijk vinden we in een Bazaar, na diverse aanwijzingen, een minuscuul winkeltje.  Want alles is hier gericht op toeristen, die voetbal shirts en andere kleding willen kopen en niet te vergeten geknoopte kleden. We nemen een kijkje in een grote winkel van geknoopte kleden en vergapen ons aan de zijde-tapijten.  Voor de rest zijn het schoenen, leren tassen en lederen jasjes.

Natuurlijk bezoeken we ‘de hand van de vrijheid’.

SAM_4425 (800x533)

Met op de achtergrond het wegvaren van het volgende cruise schip, want het is een komen en gaan van deze containers van geluk.

SAM_4426 (800x533)

Jaren geleden hebben we de Mayer Werf in Papenburg bezocht, waar deze schepen worden gebouwd, werkelijk indrukwekkend.

Morgen naar Efeze, waar we ons weer in allerlei opgravingen gaan storten. Dit keer met een Nederlands sprekende gids.