woensdag 7 mei 2014

Bergama 1

Een mooie rit vandaag en zoals ik al meldde hangt de sfeer er goed bij. De bergen worden vandaag gemeden en er wordt voor een rustige en relaxte trip gekozen. Nog even langs de supermarkt en dan op weg. Maar de supermarkt is weg of wij zijn de weg kwijt, maar geen supermarkt.SAM_4338 (800x533)

Onderweg zien we nog een punt van Lesbos en dat is inderdaad een Grieks eiland, vlak voor de kust van Turkije.

In Ayvalik maken we een tussenstop. Dit dorp staat bekend om z’n heerlijk tosti’s, maar al wat we vinden, geen tosti’s. Wel een heel vriendelijk jongeman, die zijn Duits op ons uit wil proberen. Als een wat oudere dame dit hoort, vangt ze ons, even verderop, om ons te wijzen op mooie plekjes. Ze is getrouwd met een  Duitse man en 6 maanden in Duitsland en 6 maanden in Turkije. Je kan het slechter treffen, nietwaar.

SAM_4340 (800x533) 

Natuurlijk moet ik in het haventje de bootjes even op de foto nemen en het resultaat zie je hieronder.

20140507_110517 (800x450)

Terug in de camper wordt het hoog tijd onze kleindochter Romy te bellen en haar te feliciteren met haar 8e verjaardag.

Direct, als we Bergama binnenrijden, stuiten we op een fabriekje dat Onyx bewerkt en besluiten even een kijkje te nemen. Nou, het lijkt alsof we werden verwacht, want onmiddellijk worden we besprongen door een Engels sprekende dame. Ze sleept ons mee naar de werkplaats waar een oude baas een demonstratie geeft. Uit een blok ruwe Onyx maakt hij een ei op een voet.

20140507_134010 (800x450)

Als hij klaar is wordt het ei ons als geschenk aangeboden, maar om de maker een nog groter glimlach om zijn mond te toveren wordt ons gevraagd hem 10  YTL ( = 3,50 euro) te geven, handige donders. Als Ali in de juwelen afdeling terecht komt is ook haar kostje gekocht. Bij het afdingen mag ik op komen draven. Er vanuit gaande dat we het over YTL hebben, zeg ik “bied maar de helft” Als Ali dat doet zegt de dame, “Oké, dat is dan 250 Euro” Dat weet ik dan weer om te buigen naar YTL.  Afdingen blijft een vak. Neemt niet weg dat die kettingen nog te duur zijn betaald.

Op de camping krijgen we plek 13 en dat blijkt een geweldige plaats te zijn met internet vanuit de camper.

Morgen gaan we Bergama bekijken, dat bekend staat om zijn Acropolis.

Bergama 2

Het zal erop neerkomen, dat we een taxi gaan nemen, hoogstwaarschijnlijk met nog een stel.

UPDATE:

Na een, ‘te langdurig’ contact met Ali haar huisartsen praktijk, is er toch gekozen voor een antibiotica kuur. Morgen wordt er door de reisbegeleiding in de stad geprobeerd ‘Doxycycline’ te scoren. We wachten af.