zaterdag 1 april 2023

Rio Mar 7

Gisteravond wordt de camping opgevrolijkt door een zangeres in het restaurant. Altijd weer zijn er van die mannen, die net iets te diep in hun glas hebben gekeken en de teksten maar half kennen. Vaak alleen het refrein, maar luidkeels mee blèren alsof ze Julio Iglesias zelf zijn. Ze zwaaien breed met de armen en timmeren op de formica tafel, alsof de zangeres alleen al door hen geïnspireerd raakt en nog beter haar best doet.

Waarom voel ik toch altijd een plaatsvervangende schaamte bij dit soort mannen?


Het moet gezegd, het ene nummer ligt haar beter dan het andere....


Nadat we even zijn gaan kijken en luisteren, loopt Ali door naar het strand om dit plaatje te schieten.

Het is vanmorgen vroeg, even voor achten, als onze Duitse overburen vertrekken. Ze stellen het zeer op prijs dat we hen nog even komen uitzwaaien, al zijn we niet de enigen. 

Nu was ik toch al wakker en op, omdat ik de kwalificatie van de F1 in Australië wou zien.
Trouwens, Max start zondag vanaf pole position. De race begint om 7 uur Nederlandse tijd.


Het is in de ochtend mooi om de camping te zien, maar vooral te horen ontwaken. In dit gammele gebouwtje zijn boven de douches kamers gesitueerd en die worden op dit moment bewoond door onder andere 3 jonge Spaanse meiden. Als die gezamenlijk op het galerijtje zitten, wordt het een kakafonie van snelle Spaanse stemmen. Sommigen schor van teveel alcohol en/of het vele roken van de vorige avond. Ook het meezingen met de zangeres van gisteren, van de obligate internationale liederen kan een oorzaak zijn. 
Bij mij komt dan altijd de stem van Farrah Fawcett naar boven, ook al klinkt het maar een beetje hees. 

Door de "Semana Santa" beginnen de Spanjaarden nu op de camping te arriveren. Gigantische caravans proberen op dit kleine campinkje nog een plekje te vinden.


Het is maar goed dat Ali rondom onze plek, stoelen en flessen water heeft gezet, anders was onze droogmolen al een aantal keren geplet geweest. Nu zien de chauffeurs dat het een beetje krap wordt en worden ze wat voorzichtiger.


Wordt het dan alsnog te krap, dan is de combinatie snel afgekoppeld en gaat het met de mover solo verder naar de gepande plek.


Je vraagt je wel af, "als de buitenkant van de caravan zo onder de schimmel zit, hoe is het dan binnen?


Louis maakt zich nuttig door met grote koelkasten te slepen, die bij Spaanse caravans worden geplaatst.

Het is vandaag een koele dag, terwijl we de afgelopen dagen tot heel laat buiten kunnen zitten en 's morgens, onder de luifel, het ontbijt nuttigen.

Ik heb het idee dat het verhaal van vandaag niet helemaal chronologisch is. Het zal hem aan mij liggen.