vrijdag 14 april 2023

Rio Mar 20

Kennen jullie dat van die dagen dat er helemaal niets maar dan ook niets uit je handen komt? Oke, sommigen zullen dat vakantie noemen, maar is zes maanden onderweg zijn nog vakantie te noemen? Maar goed, zo'n dag is het voor mij vandaag! Maar waar moet je dan in hemelsnaam over schrijven? Dankbaar ben ik reuze dankbaar, dat mijn mede camperaars mij op mijn wenken bedienen.

Het loopt weer tegen het weekeinde, dus loopt de camping weer zachtjes aan voller.

Neem nu deze Duitse meneer. Ik durf het wel aan een weddenschap af te sluiten, dat dit één van de eerste keren is dat hij met de camper onderweg is. Want meneer zit nu heerlijk ontspannen in zijn camperdeur, maar dat had heel anders kunnen aflopen. Ze komen aan en parkeren de bus met de neus de andere kant uit. Ze zijn daar nog wel een tijdje mee bezig, om hem zo strak mogelijk tegen de heg aan te zetten. Ik stel me zo voor dat mevrouw vervolgens, nadat ze uitgebreid aanwijzingen heeft gegeven, hoe de bus moet staan, via de schuifdeur wil instappen tot een vervelende ontdekking komt. De deur staat strak tegen de heg geparkeerd. Dus moet/wordt de bus gedraaid, maar dan wel met de zijdeur naar het zuiden, hé eureka, zo kan de luifel ook mooi uit staan! 

Uitzondering, zou je in eerste instantie zeggen, toch? Nee, om de drommel niet. Gisteren komen twee, plat Grunings proatende, mannen aan met een redelijk uit de kluiten gewassen Rapido 9090 van krap 8 meter lang. Dit gebeurt pal achter ons, dus zijn we getuige van een langdurig met hoge toeren parkerende mannen. "Tjoa, tis un heul avontuur nait, med zo'n ding" hoor ik één van de mannen verzuchten, na de zoveelste poging in te parkeren op de krappe plek. Eindelijk, het ding staat. Er is wel een klein probleempje, ze staan met de deur de verkeerde kant uit, namelijk pal aan de doorgaande weg. Dus is het wel zaak even uit te kijken als je uit je camper stapt.

Kijk, dan kun je het maar beter doen zoals deze Zwitser. Je komt de camping oprijden, ziet een lege plek en je knalt je omgebouwde Mercedes bus op de vrije plek. Daarna meld je aan de receptie waar je staat. Voor ons een klein probleempje. Ze hebben drie deuren, waaronder een enorme schuifdeur, zonder automatische sluiting en ze stappen achterin, als ze gaan slapen. Nu maar hopen dat dit rond 11 uur is ;-). (oh deze is van lang geleden?) Zo deden we dat vroeger, ver voor de Emoticons

Op verzoek van de eindredactie 

Sms-smileys

Als je deze leestekencombinatie van opzij bekijkt zodanig dat het sluitingshaakje het onderste teken is, zie je een gezichtje: met de dubbele punt worden ogen verbeeld, het streepje is de neus, en het haakje stelt de mond voor, in dit geval een lachende mond.