maandag 17 april 2023

Rio Mar 23

 Ik ga eerst maar een bekentenis doen. Nee, het is niet heftig, maar toch. Ik heb het koud! Het is buiten 20 graden en in de camper 25.7 graden en toch heb ik het koud. Gelukkig heb ik de buurman ook al horen roepen dat het te fris is in de schaduw.... De koude wind uit zee is hier de boosdoener.  

Kijk, wind waait altijd van hogedruk naar lagedruk waardoor de wind vanaf zee richting land gaat waaien. In de loop van de dag, wanneer het temperatuurverschil groter wordt, wordt het zeewindeffect steeds groter. En dat betekent dat de wind vanaf zee steeds harder gaat waaien en het aan zee fris aanvoelt.

Nu weet ik niet of dat dit ook invloed heeft op het volgende fenomeen.

Ik stap vanmorgen uit de camper en zie een grote hoop mieren, ik bedoel veel mieren op een hoop. Als ik beter kijk zie ik dat de vele mieren een enorme kever aan het verplaatsen zijn. Ik verbaas me erover dat die kleine beestjes zo'n groot insect wegkrijgen, maar toch.


Vanmiddag zie ik tijdens de afwas, in de bak waar je je voeten van het strand van zand kunt ontdoen, ook al een aantal van die grote beesten liggen.


Het zijn echt joekels van...... Kakkerlakken. Nu heb ik wel eerder kakkerlakken gezien, maar zo groot?

De buurman heeft nu ook de mogelijkheid om televisie te kijken. Niet dat hij net zo verslaafd aan TV is als ik ben, maar een voetbalwedstrijd kijken vindt hij helemaal super. Dat laatste begrijp ik niet helemaal, want hij komt uit Eindhoven..... en kijkt alleen PSV. Nu hebben we wel een gedeelde smart want ook Ajax speelde dit weekeinde belabberd en heb ik de tweede helft niet gekeken.
De buurman heeft nu ook een 140 Gb Vodafone kaartje en kan hij via een hotspot op zijn laptop TV kijken. Het op zo'n Apple telefoon proberen te installeren heb ik, schaamtevol, moeten opgeven, dus heeft nu zijn vrouw haar Android telefoon moeten opofferen.