zaterdag 15 april 2023

Rio Mar 21

 Vanmorgen kiezen we voor boodschappen doen, vóór de koffie, "want dan is het rustiger", is de conclusie van Ali.

Dat ze in het gelijk is gesteld, heeft ze ook niet verwacht. We hebben de beschikking van de gehele fietsstalling voor ons zelf. Je zou bijna denken dat de winkel gesloten is. Dat gebeurt wel op aanstaande maandag, want dan is het in de regio Valencia een verplichte vrije dag. Sneu voor de medewerkers van de Lidl is dan wel dat ze nu op zondag moeten werken. Want, zo stelt de Lidl, we kunnen niet een gehele dagomzet missen. Ach ja, wat heeft zo'n Duits bedrijf ook met al die Spaanse heiligen te maken, toch?

Er komt een een heel klein busje de camping oprijden. Je vraagt je af hoe twee volwassenen hierin kunnen verblijven.

Daar hebben ze het volgende op gevonden. Je koopt gewoon een Nederlandse tent, voor op je dak en "bastelt" (knutselt) daar zelf nog een tentje onderaan. Zie hier voldoende kampeer ruimte voor twee. De twee, al wat oudere, Duitse kampeerders zijn maar wat trots op hun onderkomen.

Dan nog iemand die heel trots is, maar dan op zijn kleine zusje. Nadat hij al uren, op zijn fietsje, de camping heeft rondgecrosst, fungeert  hij nu als een menselijke buitenboord motor voor zijn  wel heel kleine zus. Ook dit gezin maakt gebruik van een extra vrije dag op maandag en trekt erop uit in een eveneens heel klein busje.

Als Ali gisteravond nog even het strand opwandelt, ziet ze de zangeres van vorige week haar best weer doen. Alleen treft zij het deze avond absoluut niet met haar publiek, want die reageren totaal niet op de prestatie van de zangeres. Als Ali, vanaf de zijkant, even staat te luisteren en mee staat te swingen, krijgt de zangeres het gevoel dat dit haar enige echte publiek is.

De buurman komt met een Internet probleempje, dus tot zover.....