vrijdag 7 april 2023

Rio Mar 13

Nu dachten we dat het niet gekker zou kunnen met de Spanjaarden op Semana Santa, maar nu de camping al vol lijkt, komen er nog steeds mensen binnen om een plekje te zoeken. Op de meest obscure plekken worden tenten opgezet en geloof het of niet, allemaal hebben ze een Paella pan bij zich. 's Avonds lijkt het alsof de camping in de brand staat, van al die rokende barbecues en paella bakkende Spanjaarden.

Om ons heen is een kakafonie van rap Spaans sprekende mensen, die zonder gene langs onze camper paraderen, meestal schaars gekleed. Er is een wat oudere dame, die kennelijk haar 1000 stappen voor vandaag nog niet heeft gehaald, want die passeert hier, in haar veel te kleine bikini, al voor de zoveelste keer langs. Haar telefoon heeft ze achter in haar, toch al, minuscule broekje gestopt, anders worden haar stappen niet geteld, denk ik zo maar.

Wat wel gezegd moet worden is dat het in de avond en nacht heel rustig is. Misschien geholpen door de lage temperaturen in de avond, kruipen de gasten rond 8 uur allemaal in hun tentje of caravan, om zich daar te vermaken. Stel je voor dat het 's avonds ook warm zou zijn.... 

Wat mij overigens niet weerhoudt een heerlijk glas Witbier in te schenken in een origineel Störtebeker Segelglas. Of zoals de maker ons voorhoudt. "Een glas wat ons herinnert aan een volgeblazen Spinnaker."

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het er, tot nu toe, niet in had gezien. Maar ben wel dankbaar dat de maker van het glas mij weer even terug laat denken aan deze mooie tijd.

Zo nu en dan komt Google ook met een herinnering in de vorm van een door hen "gestileerde" foto.

Nu vind ik persoonlijk dat deze herinnering, gestileerd en wel, wel een beetje over de top is. Het komt bij mij over als een impressionistisch voorstelling van een kleurenblinde schilder.

 

Maria staat al helemaal klaar voor de komende Paasprocessies, die deze dagen volop gehouden zullen worden. Want De Heilige Week, ofte Semana Santa, is een belangrijke religieuze viering. Zo mogelijk nog meer beduidend dan Kerstmis. Jong en oud trekken de straten op om zich te vergapen aan Christelijke processies. Pas op, het is niet enkel bittere ernst. 

Tijdens de Paasperiode nemen Spanjaarden ook uitgebreid de tijd om te eten en te drinken met familie en vrienden. Om even vrijaf te nemen en te genieten van de ontluikende lente. Het zijn en blijven  levensgenieters.

Wij genieten met ze mee.