dinsdag 18 april 2023

Rio Mar 24

 Waar hebben we dit allemaal aan te danken. Werkelijk, ik vraag het mij bijna dagelijks af. De hele dag zon, je natje en je droogje op zijn tijd. Ergens zullen we wel iets goeds hebben gedaan. Er bestaat echter, in ieder geval voor mij, een valkuil. Kijk, zolang luieren nog een bewuste activiteit van bijna niets doen is, ben ik gerust. Maar Ali denkt daar duidelijk anders over. "In de benen en iets doen."

De wind is fors en de golven zijn hoog en onstuimig, iets waar de kitesurfers van genieten.

Het zijn ook de enige bezoekers van het strand en zee, waar ze alle ruimte zouden hebben, als ze niet op een hoopje gaan surfen. Maar ja, het is wel gezelliger zo.

Minder gezellig vinden deze badgasten het op het strand. Zeker als je door het rulle zand bijkans gezandstraald wordt, wil je wel wegwezen.

Wij houden de straffe en frisse wind ook al snel voor gezien en verlaten via een kruipdoor-sluipdoor paadje het strand. Tussen de bebouwing van Bessetes is het een stuk prettiger en warmer toeven.

Wat te denken van deze prachtige Bougainville, die veel voorkomt in landen rond de Middellandse zee. Als je deze prachtige rood/roze bloemen ziet, weet je dat de zomer is begonnen.