dinsdag 4 april 2023

Rio Mar 10

 

Spanje heeft zo zijn schoonheden en dat ontdek je het beste als je op de fiets een eindje gaat toeren. De naam van deze boom doet anders vermoeden, want na onderzoek blijkt het een Amerikaanse Judasboom te zijn. Nu verbaas ik mij een beetje over de plek van deze boom, want dit is openbaar gebied en een Judasboom is giftig en kan niet in de buurt van huisdieren en kinderen geplaatst worden.

Natuurlijk gaat het op zo'n toertochtje niet altijd even goed. Zo neem je een risico als je een ietwat ruig pad uitzoekt waarvan je niet weet waar dit uitkomt. Nou, dit keer loopt het pad "dood." Hoe toepasselijk is het dan dat daar auto's op hun laatste rustplaats zijn verzameld.


Datzelfde lot zijn ook deze goederen beschoren, want kennelijk wordt hier het grofvuil iets anders benaderd dan in Nederland. Staat daar een container voor lege flessen? Oh, maar dan kan mijn bank, die toch niet ze lekker meer kleurt bij de nieuwe gordijnen, er ook wel bij staan. Of deze deur vervangen is door eentje met een bovenlicht weet ik niet, maar hier rust hij in vrede.

Nu we toch bezig zijn met afgedankte zaken. Wat te denken van dit pand, waar geen raam meer in zit. Op het pand staat Oliva Clima-Fred, maar dit is toch wel een heel luchtige aanpak.

Het is zojuist schrikken, als er een ambulance vlak voor onze deur stopt. Nu wisten we dat het niet goed ging met de buurman in de Pössl buscamper voor ons en dat hij in een soort ziekenhuis lag.....

Vanmiddag wordt hij, geheel gehuld in plastic folie, weer in zijn camper gedumpt. Ik kan het niet anders noemen, want hij is nog maar net binnen of de ambulancebroeder vertrekt weer, hem aan zijn lot overlatend.