zondag 16 april 2023

Rio Mar 22

Heerlijk zo'n mooie zondag in de Spaanse zon en dan lekker luieren, om te beginnen met WNL op zondag. Dat geeft mij namelijk het echte zondag gevoel. Als we wakker worden, valt het weer een beetje tegen. Er overheerst een bewolking die de temperatuur maar langzaam laat stijgen, dus ontbijten op ons camperterras is niet aan de orde. Plotseling begint Ali het bed af te halen en gaat er gesleept worden met grote tassen. Niks relaxed WNL kijken, want A. er is een hardloopwedstrijd op TV en B. gaat de was gedaan worden, welja, op Zondag?! Heidenen zijn het. Maar het ergste moet nog komen!

De overburen komen vragen tot hoe laat de markt in El Verger is. 1 uur, is het antwoord, na navraag bij Letty, de plaatselijk nieuwscourant. Dat betekent..... dat wij nog tijd hebben, na de was, om ook even op de markt te kijken.

Bij de Lidl stallen we onze fietsen en steken over. Bovenstaande is de eerste negotie die we te zien krijgen. Bustehouders en zonnebrillen. Ik had zelf deze combinatie niet bedacht en hoe langer ik er over nadenk.....

Trödelmarkt is vrij vertaald Vlooienmarkt. Wanneer hebben we in Nederland een Vlooienmarkt, juist op Koningsdag. Dan komt alle overbodige rommel/rotzooi van zolder. Eindelijk want dat wilden we al tijden geleden weggooien. Daarmee gaan we dan langs de weg zitten. Misschien is er een halfdronken passant die er per ongeluk iets voor biedt!

Natuurlijk krijg ik spijt dat is de schoenkast thuis van Ali niet heb leeggehaald en meegebracht, of de kleindochters hun afgedankte barby's niet heb geroofd, want hier valt wat te verdienen.

Of heb ik onze pedicure moeten vragen of ze nog een paar martel apparaten in overschot heeft. Misschien moet ik mijn eigen grote plastic container een keer over de kop gooien om alle, al jaren, overbodige elektra in de verkoop te doen.

Tjonge, Tonge.... wat een ellende kom je hier op deze markt tegen. Plaatsvervangende schaamte maakt zich van mij meester.

Dit vreemde, aan elkaar, geplakte paard, tenminste ik denk dat dit een paard is, wacht ook op een nieuwe eigenaar.

Als Ali een nieuwe jurk aan het uitzoeken is, maakt dit meisje, vlak voor mijn neus een handstand voor een hond met een muilkorf. Nu heb ik altijd het idee dat honden met muilkorven gevaarlijke bijters zijn, maar misschien helpt zo'n muilkorf alleen als hij gewoon naar beneden hangt en niet om hoeft.

Ik probeer nog op de uitgezochte artikelen van Ali af te dingen, maar dat lukt voor geen meter. De broek is €15, de jurk €14, maar ik krijg er geen cent af. Bij het afrekenen moet de man helemaal naar de overkant om een collega te vragen voor die euro, die hij nog terug moet geven. Kijk, je verlies goed nemen is ook een kunst. Dus vraag ik die euro van Ali en breng hem die. Ik heb vandaag nog niet een gezicht gezien wat zo verbaasd was. Hij zal wel gedacht hebben, "eerst wil die man zwaar afdingen, maar als het niet lukt, betaalt hij een euro extra?"

En dan de afsluiting!

Deze Mexicaans uitgedoste dame valt mij al een aantal keren op. Let vooral op die achteloos onder haar arm gedragen portemonnee. Is ze niet fantastisch.......