woensdag 12 april 2023

Rio Mar 18

 Ik wil even terugkomen op de aanschaf van de ZTE MU5001 router, die van 5g of 4g telefoon data WiFi maakt. 

Nu kan het apparaat WiFi 2.4 en ook WiFi 5 maken. Die laatste zit dan op een bijna leeg gebied, met een hogere frequentie.

Maar na een paar dagen van de 5G Wifi, ontdekten we steeds dat het kanaal haperde en de Netflix film weer even moest bijladen. Dus heb ik het  2.4 kanaal maar weer aangezet en zie daar. Terwijl 5G veel meer data kan verwerken in een kortere tijd, blijkt dat de 2.4G veel beter functioneert. 

Ik zal U de correspondentie met de fabrikant besparen, maar was wel heel vermakelijk. Ze wilden van alles over mij weten. Toen ik terug mailde dat ik wel hartelijk moest lachen dat ik zelfs de "kleur van mijn onderbroek" moest melden, viel bij hun het kwartje. Ik heb een zeer, zeer uitgebreid antwoord gekregen, maar dan wel op een vraag die ik NIET heb gesteld.

Bevalt het kleine apparaatje nu wel of niet? Het is geweldig, al moet ik wel melden dat we hier op Rio Mar een goede 5g telefoonverbinding hebben, waarmee de router wordt gevoed. Eén klein kritiek puntje: in bedrijf haalt het apparaat zeker niet de beloofde 8 uur werktijd en hij wordt warm als ik tegelijkertijd het apparaat gebruik en oplaad. Maar de WiFi snelheid is geweldig!!!

Gistermiddag maken we dus nog even een wandeling rondom de camping.


Het voorjaar is hier al begonnen en dat is mooi te zien aan moeder eend die haar 8 jongen uitlaat.


Het is bedwelmend mooi en de bedwelming komt, voor het overgrote deel, van de sinaasappelbloesem die heerlijk ruikt. Gek, dat er nog een sinaasappel tussen de bloesem hangt.

Dit huis heeft wel het mooiste blauw wat je jezelf maar kan voorstellen en Ali kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en moet even naar binnen gluren.

Jammer dat, pal aan de overkant, er een bouwval staat te verkommeren, weliswaar met een groot stuk land eromheen.

Wat dit voor soort vruchten zijn blijft vooralsnog voor ons onduidelijk. Het lijken mandarijnen, maar voelen heel leeg en droog aan.

Als we de hoek omslaan, stuiten we plotseling op dit riante schip op het droge. Deze aanblik maakt mij altijd een beetje triestig.

Gek he, dat je na 10 jaar en nog geen 500 meter van de camping dit soort ontdekkingen nog doet. 

Lang leve Calvijn.