zondag 9 april 2023

Rio Mar 15

Terwijl ze in de mooiste wielerklassieker Parijs - Roubaix, zoveel mogelijk de keien proberen te ontwijken maar onvermijdelijk over de keien moeten ratelen, zijn velen bezig een juist(e) (k)ei te zoeken en te vinden.

Want door heel Nederland beschilderen mensen tegenwoordig niet alleen eieren maar ook stenen, die ze vervolgens weer buiten neerleggen, zodat iemand anders ze kan vinden. Een hobby die sinds de lockdown een stuk populairder lijkt te worden.

Het tovert, bij het vinden van zo'n beschilderde kei, volgens de deelnemers "een lach op je gezicht."


Die lach is bij Parijs - Roubaix wel ver te zoeken.


Achter de sunblocker is het vooralsnog lekker toeven en terwijl ik mij vermaak met het wielrennen, is Ali aan haar zoveelste boek bezig. Er ontstaat hier op de camping trouwens een levendige ruilhandel met "echte" Nederlandse boeken die gretig aftrek vinden.


Als niet echt een liefhebber van de edele wielersport, gaat Ali op zoek naar haar eigen avontuur. Ze is al bezig een derde persoon te vinden die met ons op de foto wil, en mist ook nog iemand die deze foto wil maken. Eindredactie: ja, ja!


 Kite-surfers vinden de windrichting kennelijk niet optimaal en liggen in het warme zand te genieten.
Ali constateert  dat de ergste drukte nu alweer voorbij is, omdat er in Spanje slechts enkele autonome regio’s zijn, die de ‘tweede paasdag’ ook als een feestdag en vrije werkdag zien. Lunes de Pascua is in 2023 een feest/vrije dag in onder andere de Balearen, Baskenland, CataloniĆ«, Navarra, La Rioja en de Valencia regio. Vooral in CataloniĆ« is het de dag van de Monas de Pascua (chocolade figuren die door de peetvaders gegeven worden aan hun petekinderen). 

Ook op de camping zijn nog maar een paar lege plekken, terwijl er werd verwacht dat op zondag de grootste groep weer naar huis zou vertrekken.

Dan nog even de Koningin van de voorjaars klassiekers, Parijs - Roubaix, die gewonnen wordt door Mathieu van der Poel.

Onbedreigd rijdt Mathieu over de streep van het wielerstadion in Roubaix.