maandag 5 maart 2018

Rio Mar 8

Rio Mar betekent zoveel als “zee rivier”, of rivier die uitmondt in de zee, maar dat doen de meeste rivieren. Toen we hier kwamen liep de rivier de zee in, maar een paar dagen terug was de zeespiegel zo hoog dat de riviermonding was dicht geslibd.

DSCN6690 (800x450)

Met gemak kun je dan je hond in het riviertje laten zwemmen, zonder het gevaar dat het dier de Middellandse zee in wordt gesleurd.

DSCN6695 (800x450)

Nu hebben ze loop van de rivier weer uitgegraven en is het niet meer verstandig je hond erin te laten zwemmen, want geheid, de stroming neemt hem of haar mee en kun je het beest weer uit Italië ophalen.

Met mijn Duitse buren komt het verhaal op de “Umwelt” en de belasting die we daarvoor moeten betalen. Want ieder zichzelf respecterende stad, zowel in Nederland, België, als in Duitsland, heeft tegenwoordig zijn of haar eigen “milieu-zone” waar oudere diesels niet meer toegestaan zijn. Er zijn zelfs al plannen om dit te laten gelden voor diesels uit 2015 en ouder. Nu is dat niet een probleem, als je niet in die stad hoeft te zijn, maar neem nou Frankrijk. Daar kan de prefectuur het hele departement daaronder laten vallen. Dat geldt dan ook voor de Autoroutes (Péages). Natuurlijk kun je voor al die zones een aparte sticker kopen en ziet mijn voorruit er over een paar jaar zo uit.milleustickers

DSCN6701 (800x450)

Tijdens deze discussie kan Gernod het allemaal niet meer aan en vlucht zijn “garage” in, terwijl Folkert al bezig is met een soort van oplossing voor het probleem.