zondag 4 maart 2018

Rio Mar 7


Soms krijg ik het idee dat de weersvoorspellingsapps (mooi scrabble woord) onder één hoedje spelen met de uitbaters van vrijetijd spullen. De voorspellingen zijn uitstekend, maar als het zover is, zie je de voorspelde 21 graden dalen en blijven er een kleine 18 tot 19 graden over. Ook het regenfront draait als een dronken circusartiest, in en om Spanje heen. Niet dat het steeds regent, maar de bewolking hangt als een sluier boven de Costa’s en belemmert daarmee de zonneschijn. Genoeg geklaagd!

DSCN6681 (800x450)

Gernod, onze Berliner buurman, heeft de laatste dagen er last van dat zijn bier uit het glas loopt, omdat zijn camper iets te scheef staat, zo formuleert hij dat tenminste. Dus moet het apparaat op z’n kegjes geplaatst worden.

DSCN6683 (800x450)

Dat lukt hem niet alleen want, zo zegt hij zelf, “ik heb in Afrika te lang in een hangmat gelegen”, of, als hij hoort dat ik naar het WK schaatsen wil kijken,“ ik heb vroeger ook geschaatst, maar iets te lang”. Ja, humor is onze “Nachbar” niet vreemd.

DSCN6686 (800x450)

Op het moment dat de zon ook maar even door het wolkendek komt, sprint mijn fotografe het strand op. Ze is niet de enige, want het is drukker dan op de boulevard in Benicasim.

DSCN6688 (800x450)

Maar de natuur is zacht, getuige deze bloemetjes die op het strand groeien. Wat voor plantje dit is blijft vooralsnog onduidelijk.