zaterdag 17 maart 2018

Rio Mar 20

Je merkt dat het tegen de Paasdagen aan gaat lopen. Hoe we dat merken, wel, de camping begint langzaam leeg te lopen. De “echte” overwinteraars beginnen een veilig heenkomen te zoeken. Met “echte” overwinteraars bedoel ik de mensen die hier vanaf vorig jaar september/oktober zitten. Wat ze vrezen zijn de Spanjaarden die rond de Pasen de campings komen bezetten. Het grootste bezwaar schijnt dan de luidruchtigheid van de Spanjaarden te zijn. Ook wij beginnen voorzichtig onze zaakjes in de camper te stouwen, om maandag te vertrekken. Zo gaat ons nieuw aangeschaft tentje het ruim in en verdwijnt de ladder onder in de garage. Het is wonderlijk weer, de zon laat zich niet zien en zo nu en dan steekt er een pittige wind op, waar de buien verantwoordelijk voor zijn. Maar ons bereikt, op een enkele drup na, de regen niet.

DSCN6771 (800x450)

De fotograaf maakt, op haar dagelijks rondje over het strand, nog een paar mooie plaatjes waarop schilderachtige wolken te zien zijn.

DSCN6769 (800x450)

Een gedeelte van het strand is sinds een paar dagen afgezet in verband met het nestelen van vogels, oftewel  “Area de nidificacio d‘aus”, Catalaans voor broedende vogels.