woensdag 28 maart 2018

Benidorm 10

Vanmorgen komt er vanaf het zwembadterrein moderne en opzwepende muziek, wat onze aandacht trekt. Een clubje dames, onder leiding van één heer, staan driftig oefeningen te doen.

DSCN6788 (800x450)

Ondanks het vroege uur loopt de temperatuur al aardig op en zal lopende de dag stijgen tot 25 graden, dus ik vind de dames aardig stoer. Een uur lang houden ze het vol.

Wij wandelen via de markt, want het is woensdag, naar de boulevard. Het is druk want vandaag begint de 2e fase van de Semana Santa, zeg maar de Heilige week voor Pasen. Deze tweede fase brengt een gigantische hoeveelheid Spanjaarden op de been, maar vooral in het verkeer. De Spaanse Rijksdienst voor Verkeer DGT voorspelt 15,5 miljoen verkeersbewegingen van 28 maart tot en met 2 april. Het meeste verkeer komt vanuit grotere steden zoals Madrid. De Spanjaarden gaan vooral naar hun vakantiehuis aan de kust, naar dorpen waar processies worden gehouden, of ze gaan naar de bergen voor een wintersportvakantie. De meeste mensen kiezen ervoor om met hun eigen auto te gaan. Ongeveer tien procent van alle reizen zal per trein of vliegtuig zijn.

We kletsen nog even bij met Riek, die een tijdje alleen zit, waardoor ik haar bij ons aan het tafeltje uitnodig. Ze heeft “woorden” met de ober, omdat hij haar altijd een heel klein stukje cake geeft. Maar voor straf krijgt hij geen fooi. Altijd leuk om weer even te klessebessen met deze mondige Limburgse.

Het loopt alweer tegen twaalven als Riek zich naar haar volgende afspraak spoed en Hoofd-voeding met de volgende bestelling op de proppen komt.

IMG_20180328_122956 (800x450)

Jawel, ze laat een hele liter Sangria aanrukken en het grote genieten kan beginnen. Nu lukt dat genieten ook wel zonder Sangria, maar het “met” verhoogt de stemming toch zonder meer.

IMG_20180328_132747 (800x450)

Als de laatste Sangria de kan heeft verlaten, verschijnt ook de “uitkijk” van de “balletje, balletje” boys weer op het toneel. In het steegje, rechts van het restaurant, staat de hele ploeg klaar. Maar er wordt, met auto’s en motoren, zoveel door de politie gesurveilleerd dat ze het hazenpad weer kiezen.

Geen goed begin van de “Semana Santa” voor deze boefjes.