maandag 12 maart 2018

Rio Mar 15

Het is een onstuimige dag en dat begint al in de nacht. De wind huilt om de camper en als je bijna in slaap valt, omdat het even rustig is, steekt de wind weer op en staat de camper te trillen. Allerlei geluiden, waar je niet aan gewend bent, helpen je wakker te blijven. Vanmorgen word ik wakker van een kraaiende haan, van de buren en een roekoekende duif, die boven mij in de boom zit. Beide lawaaimakers strijden om voorrang, als ik mij ineens realiseer dat een haan het toch wel gemakkelijker heeft in zijn lage hok, terwijl die arme duif hoog in de boom zit en de harde wind moet trotseren.

DSCN6742 (800x450)

Onze buurman rijdt met zijn camper naar de “Wasserslaugh”, want hij heeft al dagen problemen met zijn afvoer. Hij wil de leiding met kracht doorspoelen.

DSCN6741 (800x450)

Als we naast de waterkraan staan, verbaas ik mij over de “aanloop” van behulpzame Duitsers. Op een gegeven moment staan we met 4 mannen het probleem aan te vallen.

DSCN6739 (800x450)

Hier proberen we, met z’n drieën, in een veel te kleine garage te kruipen om de juiste afdichtingschroef te zoeken.

IMG_20180312_122320 (800x450)

Als we het water bijvullen, loopt het uit 4 verschillende plaatsen er weer uit. Dus gaat het weer terug naar zijn eigen plek. Daar is echter het circus nog niet helemaal “Zu Ende”. Met pluggen en slangen wordt geprobeerd de lekken te dichten. Totdat iemand ontdekt dat het water tussen de tank en het isolatiemateriaal loopt.

De rust is, min of meer, weer teruggekeerd, behalve de wind want die heeft een zonnebescherming voor de banden meegenomen.

Kijk, daar hebben onze mede camperaars wel belang bij……. dus terugvinden zal wel niet meer gaan….