dinsdag 20 maart 2018

Benidorm 2

Om half acht gaat onherroepelijk de wekker, want ik ga met Riky mee naar de garage in Althea om een afspraak te maken voor het repareren van de camper. Als ik, om 8 uur, uit de caravan stap kom ik haar overbuurman tegen. Verbaasd dat er een vreemde man uit haar caravan komt, vraagt hij met een vreemde uitdrukking op zijn gezicht “of Riky er ook is”. “Euh, jazeker” antwoord ik hem, wat wordt bevestigd als even later Riky ook verschijnt. Hij is inmiddels blijven staan en begroet haar met een veelbetekenend blik. Het is maar de vraag of hij Theo gaat inlichten dat zijn vrouw, tijdens zijn afwezigheid, vreemd mannenbezoek ontvangt. Tja, zo komen de roddels de wereld in.

Ik heb in ieder geval een afspraak met de garage.
Later op de ochtend wandelen we richting de boulevard voor de obligate kopjes koffie bij TorreLevante, als we dit tafereel tegenkomen. Twee heren zitten als bezetenen te trainen op een vaststaand fitness toestel, terwijl toch echt eentje met de scootmobiel is gekomen. Het blijft een vreemd idee en beeld. Ook dit is Benidorm op zijn breedst.
Als ik, even verderop, de slordig geparkeerde scooter zie staan, met daarnaast een pruik, kan ik niet ontkomen aan allerlei wilde verhalen die in mij opkomen.

Anny, Theus en Riky komen ook hun kopje koffie nuttigen en al snel is het weer ouderwets gezellig. Het duurt dan ook niet lang of er ligt een afspraak voor vanavond om gezamenlijk bij de Chinees te gaan eten.