donderdag 23 februari 2017

Rio Mar 7

Het stortregent en daar worden we wakker van. Ik geloof niet dat ik een sterker gevoel van geborgenheid voel dan, terwijl ik op bed lig, de regen op het dak van de camper slaat. Misschien heeft het te maken met het even “niks hoeven”. Zeg maar een soort van gefaciliteerde luiheid, of zoals een lezeres van de blog het betitelt “niet al teveel activiteiten aan de dag leggen”. Als het dan weer droog wordt, breekt de zon door. Stijgt de temperatuur dusdanig, dat ik mijn heil in de schaduw zoek.

DSCN3894 (450x800)DSCN3895 (800x450)

Gistermiddag, als ik weer eens tot een activiteit wordt gemaand door mijn fitnesscoach, maken we een wandeling door het gehucht waarin Rio Mar ligt. Zo buiten het seizoen valt het op, dat er zich enig verval voordoet aan de huizen hier in de omgeving. Nu weet ik niet of de huizen zich aanpassen aan hun omwonenden, maar ernstig is het hier en daar wel. Natuurlijk geldt, stilstand en geen onderhoud betekent achteruitgang. Ook voor ons mensen, maar voor huizen is het wel zonde.

DSCN3896 (800x450)DSCN3897 (800x450)DSCN3898 (800x450)

Zeker als het beschikt over een ligging pal aan het strand en een uitzicht over de Middellandse zee. Met helder weer kun je Ibiza zien liggen. Ibiza is het kleinste eiland van de zogenaamde Balearen. Een groep eilanden ten oosten van het vasteland van Spanje.

DSCN3903 (800x450)

Kennelijk kennen ze hier ook het fenomeen “hondenuitlaat”, want als we het strand bijna verlaten komt er een roedel honden aangestoven. Gelukkig is het een eindje verderop anders had mijn wasvrouw haar eigen slipje kunnen uitwassen, want een honden fan is ze absoluut niet. Zeker als het van die grote exemplaren zijn.

We worden vandaag regelmatig getrakteerd op het Franse volkslied, dat uit de luidsprekers komt van een evenement hier in de buurt. Uit een klein onderzoekje blijkt dat dit komt van een nabijgelegen golfterrein “Club de Golf Oliva Nova” waar een internationaal toernooi wordt gehouden. Dit is een welkome afwisseling op het sonore stemgeluid van onze Duitse overbuurman die, tegen iedereen die ook maar in de buurt komt, zijn verhaal begint.

Als het morgen niet regent gaat het op het fietsje de 10 km naar Oliva. Regent het wel dan gaan we met de pendeldienst vanaf de camping: 10.00 uur vertrek, om 13.00 uur retour.