zondag 5 februari 2017

Benicasim 22

We worden gewekt door een enorme knal, die vanuit het stadje komt. Kennelijk is er weer een festiviteit of iets dergelijks. Als ik de gordijnen open doet de zon al goed haar best en is de camper binnen de kortste keren lekker op temperatuur. De zon heeft een eigenaardige uitwerking op het wasgedrag van de dames. Want als ik naar het toilet loop, nee ik heb geen wc rol onder de arm, zie ik al divers beddengoed aan de lijn hangen te drogen. Zo ook mijn Hoofd Huishouding want als ik terugkom moet ik me “Butt naked” uitkleden, “want het moet allemaal in de was”. Ikzelf kijk nog even naar WNL op zondag voor het “echte” zondag gevoel. Plotseling betrekt de lucht, wordt het donker en begint het onbedaarlijk te stormen.

DSCN3539 (800x450)

Dit laatste kost ons bijna het windscherm en om dit te redden proberen we de onderkant, langs de poten omhoog te schuiven. Dit alles in mijn ochtendjas, waaronder ik helemaal niets aan heb. Dit moet bijna wel mooie plaatjes opleveren. Ik zie de Franse buurman al kijken naar onze strapatsen, maar hij komt wel, ondanks de regen, naar buiten om te helpen. En ik altijd maar schelden op die Franse mentaliteit.

De bui is redelijk snel weer verdwenen en dat betekent een wandeling naar de boulevard, maar dan wel via het stadje want daar komt nogal wat kabaal vandaan in de vorm van  muziek.

 DSCN3546 (800x450)DSCN3547 (800x450)

Bij de in aanbouw zijnde Lidl ontdekken we een vreemd fenomeen. Met opstaande beugels zijn de nieuw aangelegde parkeerplaatsen met 1 meter ingekort. Zelfs een kleine bestelauto steekt al achter over de straat. Wij kunnen de reden er niet voor bedenken, of het moet zo zijn dat ze geen campers willen.

DSCN3551 (800x450)

De band is luid, we konden ze op de camping al duidelijk horen, maar zeker niet slecht. We houden het bij een kort bezoekje, temeer de melodieƫn ons wel bekend voorkomen, maar de teksten een beetje verdrinken in de Spaanse tongval. Dat laatste kan een Spaanse mevrouw niet boeien. Haar wijnconsumptie draagt niet bij aan de souplesse van haar dansbewegingen en ieder moment is er dreiging dat ze het plaveisel met een bezoekje zal vereren.

Op weg naar de boulevard zien we welke schade de hevige stormbui aan de omgeving heeft toegebracht. Overal liggen afgerukte takken en palmboom bladeren. Ook zijn hier en daar reclame uitingen van plaats verwisseld.

DSCN3554 (800x450)

Door de opgewonden kreetjes van mijn wandelpartner word ik opmerkzaam gemaakt op een, mijn inziens, zeer stoere man. Want terwijl wij in dikke jassen de frisse wind trotseren, loopt deze “man” langs de zeezijde, laten we zeggen nauwelijks gekleed. Kijk, dat zijn echte mannen.