maandag 27 februari 2017

Rio Mar 11

Het begint erop te lijken wat het weer betreft. Deze dag brengt ons weer de volle zonneschijn waar we voor gekomen zijn. Maar terwijl ik, in de ochtend, nog rustig zit bij te komen, hoor ik allerlei activiteiten. Als ik de kop om de hoek van de camperdeur steek, staan er een aantal mannen over de miniwasmachine van de buurman gebogen.

DSCN3939 (800x450)

Want wat is er aan de hand. Buurman, met hoed, heeft een wasmachinetje gekocht. Opgesteld in de garage (dat is de ruimte waar campers hun fietsen plaatsen) en dan de was erin. Als de eerste emmers water erin gaan kom ik even kijken en zie de gehele garage blank staan. De stekker zit al in het stopcontact en de was “draait”, levensgevaarlijk dus. Het ding lekt als een “Tjems”, zeg maar een zeef waar de boeren hun melk door gieten. Om een lang verhaal iets verkort te vertellen. Uren later ontdekken we een aantal lekken in de slang en gaat er een nieuwe gekocht worden in El Verger.

DSCN3922 (800x450)DSCN3927 (800x450)DSCN3928 (800x450)

Wij maken, op de fiets, nog even een klein rondje en komen pal langs het stadion van het concours hippique van de afgelopen dagen. Nog diverse paarde meisjes zijn met hun speeltje bezig.

Terug bij de camping is ook de nieuwe slang aangekomen, dus wordt het nog even klussen. Als alles is gemonteerd en er weer water in wordt gedaan, stroomt het water aan alle kanten uit de machine.

DSCN3942 (450x800) DSCN3941 (450x800)

Weer een onderzoek volgt, gelukkig ondersteund door de toegestroomde technici, waarbij wordt geconstateerd dat de afdichtingsring compleet aan z’n eindje is. Einde wasmachine.

Ikzelf heb nog nooit zo’n  humoristische “Rosenmontag” gehad. Een andere buurman biedt ons nog een lekker wijntje aan en het blijft nog lang onrustig in “ons straatje”, mede door de toegestroomde “hulp”.