woensdag 8 februari 2017

Benicasim 25

Wat is er toch met dat weer aan de hand, want we zitten gistermiddag nog niet binnen of de wind steekt op en een paar uur later gaat het nog regenen ook. Vannacht lijkt het erop of de buurman ons uit ons bed wil rammelen. De camper gaat als een dolle heen en weer, veroorzaakt door heftige windstoten. Het scheelt niet veel of ik krijg zeeziekte verschijnselen en lijkt het alsof we met een bootje in een onbeschutte haven liggen “Keep dreaming Fischerman”.

Ook vandaag blijft de wind ons parten spelen en de temperatuur daalt naar een 14 graden, maar de gevoelstemperatuur ligt rond de 10 graden. Boodschappen, maar eerst even naar de Chinees in het stadje om spullen te scoren voor het vastzetten van de Dash Cam.

PHOTO_20170208_121924 (800x450)PHOTO_20170208_121931 (450x800)

“Pas op voor de hond”

Vriendelijke mensen die Spanjaarden, maar ze scheppen er een genoegen in om eventuele bezoekers de stuipen op het lijf te jagen, het liefst met grote honden.

Vanmiddag krijgen we een “Documental”, oftewel een documentaire over het stadje Peniscola, waar we morgen naar toe gaan.

DSCN3588 (800x450)

Deze documentaire bestaat uit een groot aantal beelden. Zo komt om de 2 sec een nieuw beeld, ondersteund door een zeer rap Spaans sprekende “voice over”, dat weer wordt  ondertiteld in het “Inglés”. Kortom, ik schakel na een seconde of 30  op stand-by en laat de rest aan mij voorbij gaan, maar gelukkig is mijn reisbegeleidster volledig geconcentreerd.

Restauranrt

Maar ook hier wordt de vis duur betaald, want als we weer naar de camper lopen, schiet zij richting het restaurant en bestudeert het menu van vandaag. Kennelijk is ze zo vermoeid door het verwerken van al deze reis informatie dat het koken, voor vanavond, aan de professionals wordt overgelaten.