zondag 12 februari 2017

Benicasim 29

We gooien ons schema volledig om. Het zwemmen komt nu na de schaatsprestaties in het Zuid-Koreaanse Gangneung. Nu is het zwembad regelmatig zwaar bezet, want de Spanjaarden beginnen nu ook hun weekeinden op een camping door te brengen en dat merk je ook in het zwembad.

DSCN3741 (800x450)

Hierdoor komen we dit baasje niet zo vaak meer in het zwembad tegen. Nou en zal je misschien denken, maar dit is een heel apart figuur. Als je hem zou zien lopen, een beetje voorover hangend en met vreemde korte pasjes, zou je hem een cent geven. In het zwembad ontpopt hij zich tot een krachtpatser. Hij ziet kans een enorm tempo te onderhouden en doet dat in allerlei verschillende zwemslagen. De borstslagen, de rug slagen, de zijslagen en de kantelslagen, hij beheerst ze allemaal tot in de puntjes.

DSCN3744 (800x450)

Ondanks de dreigende regen kunnen we op zondag niet zonder een wandeling langs de boulevard. Het waait nogal hard en ook nog landinwaarts, dus de branding is enorm.

DSCN3748 (800x450)

Mijn fotograaf ontdekt wederom haar zwemmer, van een paar dagen geleden. Ze maakt een complete reportage van de man. Uiteraard zal ik jullie daar niet mee belasten en ik denk ook dat het meer bedoeld was voor haar privé verzameling. Let even op de achtergrond, waar alweer diezelfde troep is aangespoeld. Dit net nadat de gemeente het strand helemaal had opgeruimd en alles had verwijderd.

DSCN3752 (800x450)

Dan nog even dit lieflijk tafereeltje. Deze twee zitten, onder de palmbomen, hun boeken te lezen. Hoewel het er hier op lijkt of ze de respectievelijke inhoud met elkaar aan het bespreken zijn.

DSCN3751 (800x450)

De regen komt nu snel naderbij, dus kuieren we richting de camper.