woensdag 22 februari 2017

Rio Mar 6

Op de Nederlandse televisie zien we dat wij voor vandaag   door sluier bewolking zullen worden geplaagd. Dat is jammer, want dat scheelt ruim 5 graden, dus zullen we het vandaag met 17 graden moeten doen. Hoe noem je dat ook alweer, “klagen met het brood in de mond”. De overbuurman blijft toch langer dan een paar dagen, dus wil hij zijn camper recht zetten, zodat ook hij een beetje in de zon kan zitten. Als er een grotere plek vrijkomt, kiest hij er toch nog voor om hier te blijven staan. Nu hij er een dag staat, weten we waarom. Hij is alleenstaand en…. nogal van het praatgrage en wij willen wel zo nu en dan. Gelukkig hebben we nog een Duitse buurman en die wordt als slachtoffer gebombardeerd.

PHOTO_20170222_111408 (800x450)

De satelliet ontvangst is hier een “dingetje” en daarom hebben ze van de camping, hier en daar, schotels in bomen of palen gezet. Daarvandaan lopen diverse kabels naar diverse campers en dat ziet er dan zo uit. Maar ja, alles is op Astra 1 gericht, dus moeten de aanwezige Astra 3 kijkers, Nederlanders dus, zich maar redden. Deze Nederlander heeft ook een paal uitgezocht en daar zijn eigen schotel op geplant. De ontvangst is niet optimaal, dus is hij al aan het zeuren, bij zijn financieel beheerder, voor een grotere schotel.

DSCN3906 (800x450)

Niet dat het nu echt nodig is, maar er wordt een beetje wind verwacht dus “better be sure than sorry”. Ik zie trouwens het kunstvlees alweer klaar staan en de wijn in beeld is afgekeurd door mijn “sommelier”, dus gaan we zo een nieuwe fles proberen.

DSCN3887 (800x450)

Nog even terugkomend op het zwerfkatten probleem. Onze ”Nachbarn” blijkt de poesjes te voeren met natgemaakte koekjes. Dus het waterpistool komt goed van pas.

Fijn om te merken dat, ook wij, ons bezig beginnen te houden met de “grote” zaken.