vrijdag 22 maart 2013

Marokko dag 30

Merzouga (Adrouine)

Wat een fantastische tocht, uren door de woestijn rijden heeft een hallucineerende uitwerking op je zintuigen.
Als je, midden in de woestijn, opeens een verkeersbord ziet opdoemen, of kilometers verderop een enorme serie reclame borden achterelkaar ziet.

Er ontstaan op de weg enorme zandduinen die dan wel weer worden aangegeven door een bord.
Het stuiven van het zand zorgt soms voor slecht zicht, dusdanig dat je een tegemoet komende auto of camper nauwelijks kan zien aankomen.

Het blijft opletten op overstekende dromedarissen die hier in de woestijn rondlopen. Als we in een zandstorm weer een grazende dromedaris tegenkomen is Ali net te laat om er een foto van te maken (vandaar de onscherpte).

Maar dromedarissen in overvloed.

Dat deze verhalen dagelijks bij jullie binnenkomen is te danken aan de ongelooflijk perfecte infrastructuur van het mobiele netwerk in Marokko, waar ook Internet gebruik van maakt. Dit heeft natuurlijk tot gevolg dat er midden in de woestijn ook van die bekende masten moeten staan.

 We staan nu midden in de woestijn en met deze wind is dat geen pretje, maar het hotel hierachter is fantastisch.

Sterker nog, we mogen hier gebruik maken van hun zwembad.

Morgen ga ik met 4weel drive's weer de woestijn in om s'avonds een rit te gaan maken met een Dromedaris.
Ali gaat morgen niet mee met de 4wheel drive's, die heeft genoeg gehobbeld en kan even geen zand meer zien, dus die blijft lekker de hele dag aan het zwembad liggen, en geef haar eens ongelijk.

Terwijl ik dit tik is het buiten 24 graden en in de camper krap 29 graden en is Ali bezig een couscous salade aan het bereiden.

Ja mensen, ik heb het goed!