dinsdag 5 maart 2013

Marokko dag 13

Safi

Vandaag een onstuimige reisdag, 150 km, naar Safi een kustplaats aan de oceaan. De gehele reis voert ons langs een kustweg.
Windkracht 8 tot 9 vanuit de oceaan wat in de camper tijdens het rijden het effect geeft van het opgetild worden op een golf en even verder weer neergezet worden, het is alsof we in een boot varen.

Over het rijden in Marokko het volgende. Over het algemeen zijn de mensen in het verkeer zeer vriendelijk, maar het lijkt alsof er een enorme chaos heerst.
Je nadert een verkeerslicht dat op rood staat, plotseling gaat het verkeerslicht uit. Dit hoeft niet altijd te beteken dat je door mag rijden, soms doet alleen groen het niet, of wordt alles overgenomen door een verkeersagent. Dit laatste zie je dan niet, omdat de agent even verderop, of aan de overkant van een rotonde/verkeersplein staat.
Soms kan het ook betekenen, dat gewoon de stroom is uitgevallen.
Toeteren: er wordt in ingewikkelde situaties vaak en veel getoeterd.
De ene keer is dat om je te vertellen dat je door mag rijden, de andere keer om je te waarschuwen dat een ander voertuig er door wil.
Het is om het even, ze zijn en blijven vriendelijke verkeer deelnemers.

Soms gaan auto's belachelijk langzaam voor je rijden en krijg je de neiging om in te gaan halen. Maar dan merk je dat even verderop een politie controle plaats vindt. Hoe ze e.e.a. weten mag Joost weten, maar ze beschermen je hiermee voor al te roekeloos rijgedrag in de buurt van politie controle.

Welke je zeker niet over het hoofd mag zien is het Marokkaanse stop bord
 Deze staan vaak bij rotondes, waarbij dan aan de overkant politie staat om je gedrag te controleren. Want wat ik al eerder memoreerde, politie is er voldoende op de been.

Morgen gaan we Safi bekijken, tenminste, als de storm gaat liggen.