zondag 3 februari 2019

Benicassim 7

Tjonge, wat een onstuimige nacht, hebben wij beleefd. Maar voordat Uw fantasie op de loop gaat Nee, mijn bedgenoot kwam niet in haar tweede jeugd. Het was Helena die ons, bijna, de gehele nacht wakker heeft gehouden. Helena is de benaming van de huidige heersende storm, die over de Costa raast. Stormachtige rukwinden, welteverstaan. Je hoorde het geraas al van verre uit de bergen komen, een angstaanjagend geluid. Wat daar op volgt is het bijna opstijgen van de tent met aanhang, de camper. Tot 3 uur zit ik in de tent, maar je kunt niks doen.
Vandaag nog een "beetje" wind trotseren en dan .....
Dan stijgt de temperatuur en nemen de zonuren in rap tempo toe, aldus de verwachtingen. Vanavond/vannacht nog even stoeien met de wind.

Vanmiddag wandelen we nog even naar de boulevard en het moet gezegd, het is frisjes. Hooguit 13 graden en de wind maakt het dus fris.

Er zal niet direct een causaal verband zijn met de harde wind van vannacht, maar de palmbomen worden aan drie kanten gestut.

Dik ingepakt keurt Hoofd-zonnebaden het strandweer en of het mogelijk is even op het strand te gaan liggen.

Na 2 jaar intensieve renovatie is huize Maria nu eindelijk aan haar voltooiing gekomen. Het is schitterend gedaan en zeker een aanwinst aan deze bijzondere boulevard.

Nu maar hopen dat we vannacht niet al te harde windstoten te verwerken krijgen.