zaterdag 23 februari 2019

Benicassim 27

Er wordt vanochtend een nieuw record gevestigd. Terwijl wij onze zwembaantjes trekken, staat het beddengoed in de wasmachine te draaien. Hoofd-was heeft haar horloge aan de zwembadrand gelegd, om steeds even te kijken, hoe lang de was nog draait. Dit laatste is nodig, omdat er steeds een rij in het washok staat te wachten, totdat er een wasmachine vrij komt.
Je moet trouwens niet gek opkijken dat, terwijl er 4 mensen met hun waszak in de hand staan te wachten, er een "boerin" binnen komt en alle machines checkt hoe lang het nog duurt voordat zij "haar" was er in kan doen. Als je dat de eerste keer meemaakt sta je werkelijk met volle verbijstering te kijken.

Zo langzamerhand komen we in de tijd waarin we alles, hier in Benicassim, voor het laatst doen. Aanstaande maandag gaat het richting camping Rio-Mar in Oliva, of liever gezegd "Partida Deveses", want dat is het gehucht waar de camping ligt.

Bij de Mercadeuro, een Chinese winkel, wordt door Hoofd-indeling een nieuwe ondergrond gekocht. Het is bedoeld voor ons "kleine" tentje. Want ze verwacht dat er weinig plaats is op de camping, dus geen plek voor de grote tent. Daarna gaat het naar de Mercadona om inkopen te doen, die ons in leven moeten houden tot en met woensdag.

Zo langzamerhand wordt de garage steeds voller en ons plekje steeds leger. Ook de losse satelliet schotel wordt weer uit elkaar gehaald en gaat weer in de zak.

De fietsen gaan weer op de fietsendrager en het bord gaat er weer op. Dit blijkt in Spanje verplicht te zijn, dus staat Hoofd-veiligheid erop dat ik het bord ophang.

Terwijl ik, in een bloedhete camper, deze blog zit te tikken, geniet Hoofd-opruimen van de warme zon en probeert een kleurtje op te bouwen. Maar ik word beloond met een heerlijke koele Paulaner Hefe Weitzen.