zondag 17 februari 2019

Benicassim 21



Nee beste mensen, ik ga geen kookrubriek op deze plek starten! Maar waarom dan wel een slagroomklopper? Van Jikke ontvangt Hoofd-maaltijden, via WhattsApp, een Duits recept voor Rösti, met de vraag wat moet worden verstaan onder een zogenaamde Sneebesen. Als we Google Translate er op loslaten komen we op "vliegenmepper" uit. Ikzelf denk aan een bezem waar je de sneeuw mee opruimt. In en rondom de camper ontstaat een dispuut over wat het echt betekent. Op een bepaald moment ben ik daar wel klaar mee. Ik ga op zoek naar de eerste de beste Duitse vrouw, want laten we eerlijk zijn, mannen moet je dit soort dingen niet vragen. In een groepje staan ze bij een camper, als ik vraag wat een "Sneebesen ist." Omstandig begint één van de dames uit te leggen, dat je daar de sneeuw mee kan opruimen. Ik voel mij gevleid en wil weer vertrekken, maar vraag toch nog even door "En als het in een recept staat?" Een duidelijker "aha-Erlebnis" kun je niet van een gezicht aflezen en ze stuift de camper in, om terug te keren met een slagroomklopper. "Dit is een "Schneebesen", zegt ze triomfantelijk.

Vanmiddag wandelen we nog even over de boulevard en genieten van het prachtige weer. Het is niet meer dan 15 graden, maar in het zonnetje en uit de wind is het heerlijk toeven. De Elisa villa nadert haar voltooiing, zo staat op doek te lezen. De kosten zijn geraamd op € 1,8 miljoen en binnen 10 maanden zal het dienst doen als congrescentrum.

Ik sprak al over het lekkere zonnetje en daar denken de Spanjaarden precies zo over. Het is een drukte van belang in het restaurant aan het eind van de boulevard.

Dan nog even een "heel" oude frustratie van mij, naar aanleiding van een bericht op Fakeboek.

Tijdens het RADIO programma "Spijkers met Koppen" zit iemand een broodje te eten. Hierdoor ontstaat een rel, op aSociale Media. Maar mensen laat de kerk wel in het midden. Radioprogramma's zijn bedoeld te worden gemaakt ZONDER beelden, anders had het wel een Televisie programma geheten. Dus wat iemand tijdens een RADIO programma ook doet, zolang het niet te HOREN is, is er niks aan de hand.