zondag 10 februari 2019

Benicassim 14


Google maakt ons om 8.15 u zachtjes wakker met een lieflijk muziekje. Waarom staat een mens op zondag op zo'n "on-Christelijke" tijd naast zijn bed? Wel, we gaan vandaag op bedevaart. Als we nog rillerig van de kou aan het ontbijt zitten, komen de eerste vuurwerk knallen al uit het stadje.
Op de fiets gaat het naar de Iglesia Parroquial de Santo Tomas de Villanueva, oftewel de kerk in het stadje, waar de bedevaart zal starten. Het wordt steeds drukker, rond de kerk.
We worden nog even kort geïnterviewd door de plaatselijke pers, dus de komende dagen zullen we wel in het "suffertje" van Benicassim prijken.

Rond kwart voor tien komt de patroon heilige, van Benicassim, Agathe (Agueda) uit de kerk en kunnen we met z'n allen richting Carrer Santa Agueda, om zo de bedevaart van 3 km aan te vangen.
Iedereen is voorzien van een "Bandana", die aan het begin van de bedevaart aan ons is uitgereikt. Die van 2015 prijken nog steeds op de voorstoelen van de camper.

Vlak voordat we het stadje verlaten worden we getrakteerd op een stuk heerlijke cake en een drankje, wat lijkt op Calvados. We krijgen het er warm van.
Als we de bergen intrekken wordt er halt gehouden bij een monumentje, waarvan ik de herkomst niet kan achterhalen. Vorige keer hielden we het hier voor gezien.
Dit jaar gaat het verder de bergen in en dat gaat steeds meer moeite kosten. Totdat Hoofd-gezondheidsbewaking besluit dat het genoeg is voor vandaag en we het "Cementeria" bezoeken.
Het valt op dat de graven bijna allemaal "boven" de grond geplaatst zijn, wat hoogstwaarschijnlijk te wijten is aan de rotsachtige bodem wat graven lastig maakt.

Wij hopen ook nog even “boven” de grond te blijven en gaan genieten van het mooie weer, dat ons voor vandaag beloofd is.