woensdag 13 februari 2019

Benicassim 17

Of het met de krokusvakantie in Spanje te maken heeft weet ik niet, maar kennelijk vinden ze dat het zwemwater voor de kinderen een paar graadjes hoger mag. Dus heerlijk warm zwemwater vanochtend. Het werkt, want er is al een familie aan het zwemmen. Nou, zwemmen is ook weer teveel gezegd. Ze poedelen wat en schreeuwen hard, maar dat klinkt ook heerlijk in een zwembad. Wel houden ze enorm rekening met ons oudjes en maken steeds ruimte als wij onze 50 baantjes afmaken. (Hoofd-zwemmen doet 60).

Vanmiddag gaan we "langs het strand" fietsen, zo heeft Hoofd-fietstochten besloten. Dus rijden we richting Castellon of eigenlijk Grau, de haven van Castellon.
Het is prachtig weer, hoewel de oortjes wel een beetje fris aanvoelen, als we vlak bij het vliegveld even een fotootje maken op de "vrije" camperplaats. Ruim 50 campers staan "hutje aan mutje" opgesteld. Het is maar te hopen dat jij en je buurman niet tegelijkertijd naar het toilet gaan, want dan slaan de deuren tegen elkaar. Maar, ...... het is voor niks...... dus! Ach.. er is helemaal geen mogelijkheid om je toilet te legen en waar zouden deze mensen dan hun behoeftes laten? Het laat zich raden, de Middellandse zee is immers aan de overkant.


Met wel de mogelijkheid voor het legen van je toilet is, is even verderop nabij het observatorium.

Alleen mag je daar dan weer geen stoelen, of wat dan ook, buiten neerzetten. En ja, daar wordt op gecontroleerd. Dus loop je wat met je hond heen en weer. Deze plaatsen zijn zo krap dat je echt met de deuren tegen elkaar staat. Ik denk dat Hoofd-route dit soort plaatsen "als de pest" zal mijden.

22 kilometer trappen we weg, dus tijd voor een wijntje... Oh nee, we doen geen alcohol door de week. Tjonge wat zijn we goed bezig.